Tänkte dela med mig av vår lördagsmiddag. Supergott och sjukt enkelt att göra.
Receptet är för två personer

100g shiitakesvamp
3 tomater
1/2 tsk stjärnanins (pulver/mald, ungefär två stjärnor)
2 endiver
Olja till stekning
Salt och pepper

Skär svampen i bitar och stek den i olja
Grovhacka tomaterna och tillsätt dem och stjärnaninsen
Strimla endivbladen. Vänd ner dem och låt steka med en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
Svårare än så var det inte. Vill man så kan man byta ut shiitakesvampen mot annan svamp. Man kan även göra rätten lite mer matig genom att koka till ris eller nudlar. Jag stekte ägg och J grillade en efterlängtad köttbit

Till efterrätt blir det en klassisk kladdkaka som jag har piffat till med lite nutella… okej det blev tre rågade matskedar nutella, självklart blir det även lite vispad grädde. Men innan vi hugger in på den ska jag hjälpa J att installera vår Fibaro som vi köpte när vi var i Stockholm idag.

Passade på att ”palla” lite äpplen i trädgården innan maten och la i vår fina ljusbox