Jag kom på igår kväll att jag aldrig la upp receptet på lingonrutorna som jag bakade i lördags. Så här kommer receptet
4 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 msk bakpulver

150 gram smör

1 ägg

2 dl lingonsylt

50 gram smör

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl havregryn

Vi börjar med botten, blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i blandningen med hjälp av fingrarna. Tillsätt ägget och blanda till en smulig deg. Fördela i en bakplåtsklädd långpanna som är ca 20×30 cm. Bred lingonsylten över kakan. Smält sedan smöret, till strösslet, i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker och havregryn. Fördela över lingonsylten. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 i ca 20 minuter. Låt kakan svalna något innan du skär den i bitar. Det blir ungefär 18st.

Vill man, så kan man byta ut smöret mot margarin, samt välja lågkalorisylt om man vill minska på sockerintaget.Jag kom på igår kväll att jag aldrig la upp receptet på lingonrutorna som jag bakade i lördags. Så här kommer receptet

4 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 msk bakpulver

150 gram smör

1 ägg

2 dl lingonsylt

50 gram smör

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl havregryn

Vi börjar med botten, blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i blandningen med hjälp av fingrarna. Tillsätt ägget och blanda till en smulig deg. Fördela i en bakplåtsklädd långpanna som är ca 20×30 cm. Bred lingonsylten över kakan. Smält sedan smöret, till strösslet, i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker och havregryn. Fördela över lingonsylten. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 i ca 20 minuter. Låt kakan svalna något innan du skär den i bitar. Det blir ungefär 18st.

Vill man, så kan man byta ut smöret mot margarin, samt välja lågkalorisylt om man vill minska på sockerintaget.