I tisdags var jag så sugen på att baka, testade att göra något som heter Lills luftlätta småbröd. Snabba och enkla att göra, å glutenfria. När jag bakat klart och provsmakade började jag fundera på vad man skulle kunna piffa till dessa med… hackade nötter kanske?
Blir ca 50st

125 g smör eller margarin

1 1/2 dl strösocker

2 tsk vanillinsocker

1 ägg

4 dl potatismjöl

Rör samman matfett, socker och vanillinsocker. Tillsätt ägget. Arbeta till sist i potatismjölet. Knåda degen lätt. Trilla små kulor av degen. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

Gör inte som jag bara, var lite för bekväm och tryckte ihop allt på en plåt. Slutade, självklart, med att de flöt ihop..

men gott blev det.

20130514_182946

20130514_185228