libanesiskpersiljesallad3

Jag är riktigt svag för libanesisk mat och den här persiljesalladen är helt gudomlig

250 g couscous
2 msk olivolja
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 rödlök
1 gurka
2 tomater
färsk bladpersilja
2 msk äppelcidervinäger
salt
1 förpackning fetaost
1 förpackning ingefärsbollar
1 litet paket russin
2 dl matlagningsyoghurt

Häll couscous i en salladsskål och blanda med olivoljan.
Koka upp vatten och buljongtärningen. Häll den varma buljongen över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå i 5 minuter. Fluffa couscousen med en gaffel.
Finhacka rödlök, gurka, tomater och bladpersiljan. Blanda allt med couscousen.
Tillsätt äppelcidervinäger och smaka av med lite salt. Smula över fetaosten.
Stek ingefärsbollarna i lite olivolja.
Toppa persiljesalladen med russin och servera med nystekta ingefärsbollar och yoghurten

libanesiskpersiljesallad2

Lebanese parsley salad with feta cheese, raisins and ginger balls

I’m really fond of Lebanese food and this parsleysalad is absolutely divine

250 g couscous
2 tablespoons olive oil
300 ml of water
1 cube vegetable broth
1 red onion
1 cucumber
2 tomatoes
fresh parsley leaves
2 tablespoons cider vinegar
salt
1 pack feta cheese
1 pack of ginger balls
1 small package of raisins
200 ml of cooking yogurt

Pour couscous into a salad bowl and toss with the olive oil.
Bring the water and stock cube. Pour the hot broth over the couscous and cover with plastic wrap. Let stand for 5 minutes. Fluff couscous with a fork.
Finely chop the onion, cucumber, tomatoes and parsley. Mix all ingredients with the couscous.
Add the cider vinegar and season with a little salt. Crumble over the feta.
Fry the ginger balls in a little olive oil.
Garning the parsleysalad with raisins and serve with ginger balls and yoghurt

libanesiskpersiljesallad1

 

Libanesisk persiljesallad med fetaost, russin och ingefärsbollar
Cuisine: Lebanese
Author: Cecilia
Jag är riktigt svag för libanesisk mat och den här persiljesalladen är helt gudomlig
Ingredients
  • 250 g couscous
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • färsk bladpersilja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • 1 förpackning fetaost
  • 1 förpackning ingefärsbollar
  • 1 litet paket russin
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Instructions
  1. Häll couscous i en salladsskål och blanda med olivoljan.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningen. Häll den varma buljongen över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå i 5 minuter. Fluffa couscousen med en gaffel.
  3. Finhacka rödlök, gurka, tomater och bladpersiljan. Blanda allt med couscousen.
  4. Tillsätt äppelcidervinäger och smaka av med lite salt. Smula över fetaosten.
  5. Stek ingefärsbollarna i lite olivolja.
  6. Toppa persiljesalladen med russin och servera med nystekta ingefärsbollar och yoghurten