I veckorna så är det snabba maträtter som gäller, här är ett litet tips

Spett:

800 g laxfilé

1/2 dl fisksås

1 msk finriven färsk ingefära

1/2 röd chili

2 röda paprikor

8 stjälkar färskt citrongräs

2 msk sesamfrö

Wasabidipp:

2 1/2 dl lättkesella

1 msk wasabi

1 lime, saften ( 1 msk)

salt och peppar efter smak

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader, skär laxen i kuber, ca 2x2cm. Låt laxen marinera i fisksås, finriven ingefära och finhackad chili i ungefär 10 minuter. Kärna ur och skär paprikan i ungefär lika stora bitar som laxen, trä upp lax och paprika på citrongräs och rulla spetten i sesamfrö. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grilla i mitten av ugnen ca 10 minuter. Eller tills laxen är färdigstekt.

Nu börjar vi med wasabidippen. Blanda kesella, wasabi och pressad lime. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. mer limesaft om det behövs.

20130618_174642Smaklig måltid, nu ska jag ner i tvättstugan igen

Kram