indisk masal5

Indisk mat är aldrig fel, oavsett årstid. Den här masalan är enkel och smakrik, du bestämmer själv hur stark du vill ha just din masala

2 morötter
1 gul lök
1 grön chili
1 bit ingefära
150 g vitkål
150 g haricots verts
3 1/2 dl basmatiris
neutral olja
3 vitlöksklyftor, pressade
2 msk bruna senapsfrön
1 1/2 msk kumminfrön
2 tsk malen koriander
1 tsk curry
2 msk tomatpure
1 förpackning små linser, sköljda och avrunna
1 burk hela tomater
2 dl vatten
1 msk honung
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl yoghurt
cashewnötter

Skala och skiva morötterna och löken. Skiva chilin tunt. Skala och fin riv ingefäran. Skär vitkålen grovt och dela haricots verts grovt
Koka riset enligt anvisning på förpackningen
Hetta upp oljan i en stekgryta. Tillsätt lök, ingefära, vitlök, chili, senapsfrön, kumminfrön, koriander, curry och tomatpure. Fräs 2-3 minuter
Tillsätt resterande skurna grönsaker och fräs 3-4 minuter. Rör ner linserna, burktomaterna, vatten och honung.
Smula ner grönsaksbuljongen och låt grytan puttra i 8-10 minuter. Ta av från värmen och rör ner yoghurten
Grovhacka cashewnötterna och strö över grönsaksmalan. Servera med nykokt ris.

indisk masal2

Cumin sautéed Indian masala with ginger and cashew nuts

Indian food is never wrong, whatever the season. This masala is simple and tasty, you can easily decide how strong you want your masala to be

2 carrots
1 onion
1 green chili
1 piece of ginger
150g white cabbage
150g green beans
350 ml of basmati rice
neutral oil
3 cloves garlic, pressed
2 tablespoons brown mustard seeds
1 1/2 tablespoons cumin seeds
2 tsp ground coriander
1 teaspoon curry powder
2 tablespoons tomato paste
1 small package lentils, rinsed and drained
1 can whole tomatoes
200 ml of water
1 tablespoon honey
1 cube vegetable broth
200 ml of yogurt
cashew

Peel and slice the carrots and onion. Slice the chili thin. Peel and grate the ginger fine. Cut the cabbage coarsely and the haricots verts roughly
Cook the rice according to package instructions
Heat the oil in a frying pan. Add the onion, ginger, garlic, chili, mustard seeds, cumin seeds, coriander, curry and tomato puree. Fry for 2-3 minutes
Add remaining cut vegetables and saute for 3-4 minutes. Stir lenses, canned tomatoes, water and honey.
Crumble the vegetable stock and let the pot simmer for 8-10 minutes. Remove from heat and stir in the yogurt
Coarsely chop the cashew nuts and sprinkle over the mala. Serve with freshly cooked rice.

indisk masal1

 

Kumminfräst indisk masala med ingefära och cashewnötter
Cuisine: Indiskt
Author: Cecilia
Den här masalan är enkel och smakrik, du bestämmer själv hur stark du vill ha just din masala 4 portioner
Ingredients
  • Indisk mat är aldrig fel, oavsett årstid. Den här masalan är enkel och smakrik, du bestämmer själv hur stark du vill ha just din masala
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 grön chili
  • 1 bit ingefära
  • 150 g vitkål
  • 150 g haricots verts
  • 3 1/2 dl basmatiris
  • neutral olja
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk bruna senapsfrön
  • 1 1/2 msk kumminfrön
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk curry
  • 2 msk tomatpure
  • 1 förpackning små linser, sköljda och avrunna
  • 1 burk hela tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl yoghurt
  • cashewnötter
Instructions
  1. Skala och skiva morötterna och löken.
  2. Skiva chilin tunt.
  3. Skala och fin riv ingefäran.
  4. Skär vitkålen grovt och dela haricots verts grovt
  5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen
  6. Hetta upp oljan i en stekgryta.
  7. Tillsätt lök, ingefära, vitlök, chili, senapsfrön, kumminfrön, koriander, curry och tomatpure. Fräs 2-3 minuter
  8. Tillsätt resterande skurna grönsaker och fräs 3-4 minuter.
  9. Rör ner linserna, burktomaterna, vatten och honung.
  10. Smula ner grönsaksbuljongen och låt grytan puttra i 8-10 minuter.
  11. Ta av från värmen och rör ner yoghurten
  12. Grovhacka cashewnötterna och strö över grönsaksmalan.
  13. Servera med nykokt ris.