Det här receptet hittade jag på Smaskelismaskens blogg, och det blev verkligen smaskens 🙂
ca 3,5 liter färdig saft

2 kg röda krusbär
2 liter vatten
1 liten tsk rent vaniljpulver
Knappt ett kg strösocker

Skölj bären och lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljpulvret.

Låt koka upp och sedan sjuda i 20 minuter. Mosa bären och låt rinna av i en saftsil eller ett durkslag.
Blanda ner socker i saften och rör om tills allt socker har lösts upp.
Häll upp saften på varma och väl rengjorda flaskor
Förvara svaltDet här receptet hittade jag på Smaskelismaskens blogg, och det blev verkligen smaskens 🙂

ca 3,5 liter färdig saft

2 kg röda krusbär
2 liter vatten
1 liten tsk rent vaniljpulver
Knappt ett kg strösocker

Skölj bären och lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljpulvret.

Låt koka upp och sedan sjuda i 20 minuter. Mosa bären och låt rinna av i en saftsil eller ett durkslag.
Blanda ner socker i saften och rör om tills allt socker har lösts upp.
Häll upp saften på varma och väl rengjorda flaskor
Förvara svalt