DSC_0012

Jag älskar hemlagad fast food, och det här är superenkelt

3 ägg
4 tomater
1 schalottenlök
1 förpackning rucola
1 burk marinerade kronärtskockor (avrunna)
salt
1 förpackning krutonger
olivolja
1 msk vitvinsvinäger
200g champinjoner
1,2 l vatten
3 dl polenta
2 tärningar grönsaksbuljong
1 msk smör
ädelost

Lägg äggen i en liten kastrull och täck med vatten. Koka upp och sjud 6-7 minuter. Låt äggen svalna i kallt vatten

Sallad: tärna tomaterna och finhacka löken. Lägg i en salladsskål och blanda ner rucola, kronärtskockor, 2 krm salt och krutongerna.

Skala och klyfta äggen och fördela över salladen. Ringla på lite olivolja och vitvinsvinäger.
Fräs champinjonerna i lite olivolja i en stekpanna i 4-5 minuter eller tills de fått fin färg. Krydda med salt och lägg i en skål
Häll vatten, polenta och smulade buljongtärningar i en kastrull och koka upp. Sjud på svag värme 8-10 minuter och rör om ofta. Rör ner smöret mot slutet av koktiden.
Fördela polentan i 4 tallrikar (gärna varma) och smula över ädelosten. Servera med champinjonerna och tomat- och äggsalladen.

DSC_0011

Creamy polenta with blue cheese and egg- and tomato salad

I love homemade fast food, and this is super easy to make

3 eggs
4 tomatoes
1 shallot
1 package arugula
1 jar of marinated artichokes (drained)
salt
1 package of croutons
olive oil
1 tablespoon white wine vinegar
200g mushrooms
1,2 liters of water
300 ml of polenta
2 cubes vegetable broth
1 tablespoon butter
blue cheese

Add the eggs in a small saucepan and cover with water. Bring to the boil and simmer for 6-7 minutes. Allow the eggs to cool in cold water

Salad: dice the tomatoes and finely chop the onion. Place them in a salad bowl and add the arugula, artichokes, 2 pinches of salt and croutons.

Peel and split the eggs and spread over the salad. Drizzle a little olive oil and white wine vinegar.
Saute the mushrooms in a little olive oil in a frying pan for 4-5 minutes or until golden. Season with salt and place in a bowl
Pour water, polenta and crumbled stock cubes in a saucepan and bring to a boil. Simmer on low heat for 8-10 minutes, stirring frequently. Stir in the butter at the end of cooking time.
Divide the polenta into 4 plates (preferably hot), and precious little of the cheese. Serve with mushrooms and tomato and egg salad.

DSC_0010

 

Krämig polenta med ädelost och ägg- och tomatsallad
Recipe Type: Middag
Author: Cecilia
Hemmagjord fastfood 4 portioner
Ingredients
  • 3 ägg
  • 4 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 förpackning rucola
  • 1 burk marinerade kronärtskockor (avrunna)
  • salt
  • 1 förpackning krutonger
  • olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 200g champinjoner
  • 1,2 l vatten
  • 3 dl polenta
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 msk smör
  • ädelost
Instructions
  1. Lägg äggen i en liten kastrull och täck med vatten.
  2. Koka upp och sjud 6-7 minuter.
  3. Låt äggen svalna i kallt vatten
  4. Sallad: tärna tomaterna och finhacka löken.
  5. Lägg i en salladsskål och blanda ner rucola, kronärtskockor, 2 krm salt och krutongerna.
  6. Skala och klyfta äggen och fördela över salladen.
  7. Ringla på lite olivolja och vitvinsvinäger.
  8. Fräs champinjonerna i lite olivolja i en stekpanna i 4-5 minuter eller tills de fått fin färg.
  9. Krydda med salt och lägg i en skål
  10. Häll vatten, polenta och smulade buljongtärningar i en kastrull och koka upp.
  11. Sjud på svag värme 8-10 minuter och rör om ofta.
  12. Rör ner smöret mot slutet av koktiden.
  13. Fördela polentan i 4 tallrikar (gärna varma) och smula över ädelosten.
  14. Servera med champinjonerna och tomat- och äggsalladen.