Jag bakade ju lite förra veckan inför J’s födelsedagsfirande i lördags, och jag tänkte dela med mig av recepten. Men jag delar upp dem under veckan så ni inte blir bombarderade. 🙂 Förutom snickersmuffins (som blev helt gudomliga, kan tänka mig att blanda i t.ex bounty eller liknande framöver) så gjorde jag klassiska kolasnittar, nutellacookies, apelsindrömmar, skurna chokladkakor, farmors syltstänger och spröda lingonsnittar med kardemumma. Så vi tar det från början, först ut, kolasnittarna

Ca 35st

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ca 2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen
Arbeta ihop till en deg
Dela degen i tre delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något. (jag brukar rulla ut dem direkt på plåten)
Grädda längderna mitt i ugnen i 10-12 minuter
Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på plåten

Dessa kakor går även att göra glutenfria om man vill, bara att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Vill du ha laktosfria kakor byter du bara ut smöret mot mjölkfritt margarin. Oavsett vad du väljer så blir kakorna lika goda 🙂