kolakakor2

Kolakakor är en stor favorit hemma hos oss och ett måste på varje kakfat. Det finns många recept på kolakakor – det här är mitt favoritrecept. Jag har även testat att göra dessa på glutenfri mjölmix utan problem. Dock krävs det lite mer mjölmix och lite mer vaniljsocker.

100g margarin
1dl strösocker
1msk vaniljsocker
1msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Rör rumsvarmt margarin och strösocker poröst. Tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med bakpulver, och arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka längder och lägg dem på smord plåt. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Skär längderna varma i sneda bitar.

kolakakor4

These toffee cookies are a favorite at our house and an must-have at any fika-time. There are many recipes out there for this cookies – this is my favorite recipes. I have also tried to make those on gluten-free flour mix without problems. However, it requires a little more flour mix and a little more vanilla.

100g margarine/butter
1dl granulated sugar
1msk vanilla sugar
1msk syrup
2 1/2 cups flour
1 teaspoon baking powder

Preheat the oven to 175 degrees. Stir margarine and powdered sugar porous. Add the remaining ingredients, flour mixed with baking powder, and work quickly into a dough. Roll out the dough to 3 over finger-thick lengths and place on greased baking sheet. Flatten them slightly. Bake in the oven for 10-12 minutes. Cut lengths of hot in oblique pieces.

kolakakor5

 

Kolakakor
Recipe Type: Kakor
Author: Cecilia
Ingredients
  • 100g margarin
  • 1dl strösocker
  • 1msk vaniljsocker
  • 1msk sirap
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1tsk bakpulver
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör rumsvarmt margarin och strösocker poröst.
  3. Tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med bakpulver, och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka längder och lägg dem på smord plåt. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Skär längderna varma i sneda bitar.