gnocci3

Jag ska vara helt ärlig, gnocchi har aldrig vart en favorit. Jag har testat det, kanske två gånger, och det var ingen smakupplevelse. Nu vet jag att jag helt enkelt bara tillagat dem fel. Så om du, liksom jag, inte är en gnocchiälskare så har jag receptet som kommer att få dig på andra tankar.

1 zucchini
1/2 röd lök
1 burk svarta bönor (sköljda och avrunna)
100 g rucola
800 g potatisgnocchi
1/2 fänkål
1 bananschalottenlök
2 msk smör
olivolja
2 tsk torkad salvia
salt
balsamvinäger
1 bit chevrett

Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
Dela och gröp ur kärnhuset på zucchinin och grovriv den. Skiva rödlöken
Bönsallad: lägg hälften av zucchinin och all rödlök i en salladsskål. Tillsätt de svarta bönorna och rucola. Ställ åt sidan
Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet. Koka 2 minuter och häll av.
Skiva fänkålen tunt och finhacka bananschalotten. Hetta upp 2msk smör och 2 msk olivolja i en stor stekpanna. Fräs avrunnen gnocchi 4-5 minuter eller tills den är gyllenbrun.
Tillsätt salvia, hackad lök, resten av zucchinin och fänkålen till pannan. Låt fräsa ytterligare 2-3 minuter.
Dressa bönsalladen med olivolja, salt och balsamvinäger
Grovriv chevrett över gnocchipannan och servera med italiensk bönsallad

gnocci5

Crispy gnocchi with sage and Italian bean salad

I’m gonna be completely honest, gnocchi has never been one of my favorites. I’ve tested it, maybe twice, and it was never a great taste experience. Now I know that I simply just cooked them wrong. So if you, like me, are not a lover of gnocchi, I have the recipe that will make you change your mind.

1 zucchini
1/2 onion
1 can of black beans (rinsed and drained)
100 g rocket
800 g potato gnocchi
1/2 fennel
1 banana shallot
2 tablespoons butter
olive oil
2 teaspoons dried sage
salt
balsamic vinegar
1 pcs of chevrett cheese

Boil a large pot of lightly salted water.
Share and scoop out the cores of zucchinin and grovriv it. slice the red onion
Bean salad: Add half of the zucchini and all the red onion in a salad bowl. Add the black beans and arugula. put aside
Add the gnocchi into the boiling water. Boil 2 minutes and drain.
Slice the fennel thinly and chop banana shallots. 2msk Heat the butter and 2 tablespoons olive oil in a large skillet. Saute drained gnocchi 4-5 minutes or until golden brown.
Add sage, chopped onions, zucchini and the rest of the fennel to the boiler. Fry additional 2-3 minutes.
Dress the bean salad with olive oil, salt and balsamic
Roughly tear chevrett over the gnocchi and serve with Italian bean salad

gnocci2

 

Knaperstekt gnocchi med salvia och italiensk bönsallad
Recipe Type: Vegetariskt
Author: Cecilia
Snabb och enkelt rätt med mycket smak
Ingredients
  • 1 zucchini
  • 1/2 röd lök
  • 1 burk svarta bönor (sköljda och avrunna)
  • 100 g rucola
  • 800 g potatisgnocchi
  • 1/2 fänkål
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 msk smör
  • olivolja
  • 2 tsk torkad salvia
  • salt
  • balsamvinäger
  • 1 bit chevrett
Instructions
  1. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
  2. Dela och gröp ur kärnhuset på zucchinin och grovriv den.
  3. Skiva rödlöken
  4. Bönsallad: lägg hälften av zucchinin och all rödlök i en salladsskål.
  5. Tillsätt de svarta bönorna och rucola. Ställ åt sidan
  6. Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet. Koka 2 minuter och häll av.
  7. Skiva fänkålen tunt och finhacka bananschalotten.
  8. Hetta upp 2msk smör och 2 msk olivolja i en stor stekpanna.
  9. Fräs avrunnen gnocchi 4-5 minuter eller tills den är gyllenbrun.
  10. Tillsätt salvia, hackad lök, resten av zucchinin och fänkålen till pannan.
  11. Låt fräsa ytterligare 2-3 minuter.
  12. Dressa bönsalladen med olivolja, salt och balsamvinäger
  13. Grovriv chevrett över gnocchipannan och servera med italiensk bönsallad