havreflarn2

Knäckiga havreflarn var de första kakorna jag bakade själv, där jag fick använda ugnen – med lite hjälp av mamma 🙂 Det är ett väldigt stort steg när man är 5-6 år. Jag kan gissa hur många gånger jag gjort dessa, men jag är tacksam att min familj tålmodigt hjälpt mig att äta upp varenda en.

ca 26-30 st
75 g smör
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap

Garnering
ca 50 g valfri choklad, smält

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser under omrörning
Klicka ut smeten i storlek av en femkrona på en plåt med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest för de flyter ut ordentligt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 7-10 minuter.

Böj kakorna genom att lägga dem på en kavel eller andra liknande former, som flaskor, när de kommer ut från ugnen. Var försiktig för de är ganska ömtåliga.
Låt kakorna svalna och doppa sedan kanterna i smält choklad.

havreflarn3

These chewy oat biscuit was the first cookies I made, where I could use the oven – with a little help from mom 🙂 It’s a very big step when you are about 5-6 years old. I can’t guess how many times I made these, but I am grateful that my family patiently helped me eat up every last one.

about 26-30 st
75 g butter
1 cup granulated sugar
1/2 teaspoon baking soda
1 cup oatmeal
1 cup flour
2 tablespoons whipping cream
2 tbsp golden syrup

Garnish
about 50 grams of any chocolate, melted

Preheat the oven to 175 degrees. Melt the butter in a saucepan and add all ingredients, stirring
Click the batter into the size of a two pence coin on a baking sheet with parchment paper. Add dabs sparse for the flowing out properly.
Bake the cookies in the oven for 7-10 minutes.

Bend the cakes by putting them on a rolling pin or other similar forms, bottles, when they come out of the oven. Be careful for they are quite fragile.
Let cakes cool and then dip the edges in molten chocolate.

 

Knäckiga havreflarn
Recipe Type: Kakor
Author: Cecilia
Knäckiga havreflarn var de första kakorna jag bakade själv, där jag fick använda ugnen – med lite hjälp av mamma 🙂 Det är ett väldigt stort steg när man är 5-6 år. Jag kan gissa hur många gånger jag gjort dessa, men jag är tacksam att min familj tålmodigt hjälpt mig att äta upp varenda en. ca 26-30 st
Ingredients
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • Garnering
  • ca 50 g valfri choklad, smält
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser under omrörning
  2. Klicka ut smeten i storlek av en femkrona på en plåt med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest för de flyter ut ordentligt.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7-10 minuter.
  4. Böj kakorna genom att lägga dem på en kavel eller andra liknande former, som flaskor, när de kommer ut från ugnen. Var försiktig för de är ganska ömtåliga.
  5. Låt kakorna svalna och doppa sedan kanterna i smält choklad.