Idag är det kladdkakans dag och jag tänkte dela med mig att mitt favoritrecept. Det här är ett klassiskt recept som enkelt kan göras glutenfritt som så önskas
200g mörk choklad av god kvalitét

200g smör eller margarin

4 ägg

2dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1tsk bakpulver

Smält chokladen i bitar tillsammans med matfettet på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör i chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med löstabar botten, ca 24cm i diam. Grädda i 200gr i ungefär 15 minuter. Låt stelna, bäst blir den om den får stå över natten. Garnera innan servering, t.ex. med florsocker, bär eller vispad grädde. Prova även att göra muffins. Minska då tiden i ugnen till ungefär 8-10 minuter

Idag är det kladdkakans dag och jag tänkte dela med mig att mitt favoritrecept. Det här är ett klassiskt recept som enkelt kan göras glutenfritt som så önskas

200g mörk choklad av god kvalitét

200g smör eller margarin

4 ägg

2dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1tsk bakpulver

Smält chokladen i bitar tillsammans med matfettet på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör i chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med löstabar botten, ca 24cm i diam. Grädda i 200gr i ungefär 15 minuter. Låt stelna, bäst blir den om den får stå över natten. Garnera innan servering, t.ex. med florsocker, bär eller vispad grädde. Prova även att göra muffins. Minska då tiden i ugnen till ungefär 8-10 minuter