Jag gjorde Leilas Key lime pie – hennes recept är ju alltid ett säkert kort

Kexbotten
200 g digestivkex
100 g smör
Fyllning
400 g sötad kondenserad mjölk
4st ekologiska äggulor
5st limefrukter, skal och saft
Till servering
vispad grädde
1 st linefrukt
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till små smulor i en mixer (jag mosade dem i en plastpåse med kaveln). Blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanter i en form med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil (detta skippade jag) och släng skalen.
Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Låt svalna och servera pajen med vispad grädde och skivad limefrukt

Jag gjorde Leilas Key lime pie – hennes recept är ju alltid ett säkert kort

Kexbotten
200 g digestivkex
100 g smör
Fyllning
400 g sötad kondenserad mjölk
4st ekologiska äggulor
5st limefrukter, skal och saft
Till servering
vispad grädde
1 st linefrukt
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till små smulor i en mixer (jag mosade dem i en plastpåse med kaveln). Blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanter i en form med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil (detta skippade jag) och släng skalen.
Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Låt svalna och servera pajen med vispad grädde och skivad limefrukt