Så gott och så enkelt.

Det finns många olika recept, det här är min favorit.

300g digestivekex

100g flytande margarin/smör

Juice från 3-4 lime

4 äggulor

1 burk kondenserad mjölk

Mixa digestivkexen till smulor, eller krossa dem i en påse med kaveln, blanda med matfettet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter, ca 20cm i diameter. Grädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter. Ta ut skalet och låt det svalna. Rör samman äggulor, limejuice och den kondeserade mjölken. Viktigt att inte vispa. Häll i fyllningen i skalet och ställ in pajen i kylen i ca 4 timmar. Klart. Om man vill kan man spara äggvitorna till maräng. Antingen som täcke eller dekoration.  Nu ska jag ta mig en bit till.

Kram                                     

Så gott och så enkelt.

Det finns många olika recept, det här är min favorit.

300g digestivekex

100g flytande margarin/smör

Juice från 3-4 lime

4 äggulor

1 burk kondenserad mjölk

Mixa digestivkexen till smulor, eller krossa dem i en påse med kaveln, blanda med matfettet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter, ca 20cm i diameter. Grädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter. Ta ut skalet och låt det svalna. Rör samman äggulor, limejuice och den kondeserade mjölken. Viktigt att inte vispa. Häll i fyllningen i skalet och ställ in pajen i kylen i ca 4 timmar. Klart. Om man vill kan man spara äggvitorna till maräng. Antingen som täcke eller dekoration.  Nu ska jag ta mig en bit till.

Kram