äppelbullar2

English below

Imorgon är det en av mina favoritdagar – kanelbullens dag. Så i lördags kavlade jag upp ärmarna och bakade bullar. Det blev inte bara klassiska kanelbullar utan även en enklare variant av vaniljbullar och äppelbullar.

fyllning1

Jag har använt en vanlig bulldeg. Vi börjar med vaniljbullarna. Beroende på hur stora du väljer att göra dem så blir det mellan 20-50st. Jag gjorde mina så där lagom stora så jag fick ut ganska precis 50st.

100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker, eller 1/2 tsk vaniljextrakt, 1/2 tsk burbon vanilj och 1 tsk vaniljsocker

Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Bred ut den på degen. Baka sedan ut bullarna som du brukar.

vaniljfyllning

vaniljbullar3

Okej, över till äppelbullarna. Jag gjorde mina så där härligt café stora och det blev ca15st. Gör du dem mindre så blir det ca 30-45 st

200 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
2 äpplen
2 tsk malen kanel

Riv mandelmassan grovt i en bunke, tillsätt smöret och rör ihop. Grovriv äpplena i en annan bunke och strö över kanel. Bred först ut mandelmassan på degen, strö därefter ut de rivna äpplena.

äppelfyllning

äppelbullar1

Tomorrow is one of my favorite days – Cinnamon Bun Day. So on Saturday, I rolled up my sleeves and baked buns. Not only classic cinnamon buns but also a simpler version of vanilla buns and apple buns.

I’ve used a regular, classic dough. Let’s start with the vanilla buns. Depending on how large you choose to make your buns, you will get between 20-50 pc. I made mine pretty normal so I got about 50pc.

100 g butter or margarine
100 ml of granulated sugar
2 tsp vanilla sugar, or 1/2 teaspoon vanilla extract 1/2 teaspoon burbon vanilla and 1 teaspoon vanilla

Stir together all ingredients for the filling. Spread it on the dough. Bake the buns like you normally would.

Okay, over to the apple buns. I made my buns about the cafe big and I got about 15pc. If you make them smaller you will get about 30-45 pc

200 g almond paste
100 g butter or margarine
2 apples
2 teaspoons ground cinnamon

Grate the almond paste in to a bowl, add the butter and stir together. Grate the apples in another bowl and sprinkle with cinnamon. Broad first out the almond paste on the dough, then sprinkle out the grated apples.