jordgubbscheesecake3

Det här receptet har jag hållt på sedan midsommar och det kan vara den godaste jordgubbscheesecaken ever. Kladdig chokladkaka täckt med en jordgubbkräm gjord på färska jordgubbar och passionsfrukt. Och eftersom det är kladdkakans dag idag så kör vi, dina gäster kommer inte att bli besvikna

10 bitar

Kladdkaksbotten:
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg

Cheesecake fyllning:
5 st passionsfrukter
200 g philadelphiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar

Garnering:
färska jordgubbar

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

jordgubbscheesecake2

Strawberry cheesecake on a sticky chocolate cake

This might be the most delicious strawberry cheesecake ever. Sticky chocolate cake covered with a strawberry cream made of fresh strawberries and passionfruit. Your guests will not be disappointed.

10 pcs

Chocolate cake:
100g butter
300 ml of granulated sugar
150 ml of cups flour
4 tablespoons cocoa
1.5 teaspoon vanilla
2 eggs

Cheesecake Filling:
5 pcs passion fruit
200g cream cheese, room warm
200 ml of granulated sugar
2 teaspoon vanilla
3 pcs egg yolks
300 ml of whipping cream
200 ml of pureed strawberries

Garnish:
fresh strawberries

Lubricate and sprinkle a tin with detachable edge, 24 centimeters in diameter, with crumbs. Preheat the oven to 175 degrees.
Melt the butter. Mix all dry ingredients in a bowl. Stir in the melted butter and the eggs, one at a time. Pour the batter into the mold.
Bake in the middle of the for oven about 12 minutes. The cake will further solidifies when it cools. Let the cake cool completely, but do not take it out of the mold.
Cut the passion fruit and scoop them out. Mix them and strain through a sieve. Save the juice.
Beat the cheese, sugar and vanilla sugar until smooth. Stir in the egg yolks, one at a time. Whip the cream until almost stiff and fold into it with passion juice and mashed strawberries .
Pour the batter over the bottom. Cover and freeze the cake at least 4 hours. Take out the cake about 20 minutes before serving and garnish with strawberries.

jordgubbscheesecake1

 

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten
Recipe Type: Cheesecake
Author: Cecilia
Det här kan vara den godaste jordgubbscheesecaken ever. Kladdig chokladkaka täckt med en jordgubbkräm gjord på färska jordgubbar och passionsfrukt. Dina gäster kommer inte att bli besvikna 10 bitar
Ingredients
  • Kladdkaksbotten:
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • Cheesecake fyllning:
  • 5 st passionsfrukter
  • 200 g philadelphiaost, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mosade jordgubbar
  • Garnering:
  • färska jordgubbar
Instructions
  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. S
  2. ätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget.
  5. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
  7. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar.
  8. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
  9. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
  10. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
  11. Rör ner äggulorna, en i taget.
  12. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
  13. Häll smeten över bottnen.
  14. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
  15. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.