ärtpasta3 (kopia)

Det här är ett av mina favoritrecept när det gäller pastarätter. Lika smakrikt som det är färgglatt.

1/2 rödlök
1 förpackning rucola
1 ask babyplommontomater
olivolja
salt
150 g chevrette
50 pinjenötter
360 g orecchiettepasta
500 g gröna frysta ärtor
25 g smör
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 tsk vitvinsvinäger
svartpeppar

Skiva rödlöken tunt, blanda med rucola, babyplommontomater, olivolja och salt i en salladsskål
grovriv chevrette
Rosta piijenötterna i en torr het stekpanna. Passa noga så att de inte blir brända. Lägg upp i skålar
Koka pastan enligt anvisningarna.
Lägg de frysta ärtorna i en kastrull. Täck med vatten och koka upp. Låt sjuda 2-3 minuter. Häll av ärtorna, men spara 1 dl kokvatten.
Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt den pressade vitlöken och fräs på låg värme i 2-3 minuter.
Tillsätt till vitlökssmöret: hälften av ärtorna, kokvattnet, salt, vitvinsvinäger och hälften av den rivna osten. Mixa till en slät puré
Blanda avrunnen pasta med resten av ärterna och ärtpurén. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Toppa ärtpastan med resten av osten och de rostade pinjenötterna. Servera med tomatsalladen.

ärtpasta2 (kopia)

Italian pasta with goat cheese and roasted pine nuts

This is one of my favorite recipes when it comes to pasta dishes. Just as tasty as it is colorful.

1/2 red onion
1 package arugula
1 box of baby plum tomatoes
olive oil
salt
150 g chevrette
50 pine nuts
360 g orecchiette pasta
500g green frozen peas
25g butter
2 cloves garlic, pressed
100 ml of water
1/2 tsp salt
2 teaspoons white wine vinegar
black pepper

Slice the onions thinly, mix with arugula, baby plum tomatoes, olive oil and salt in a salad bowl
Rough grate the chevrette
Toast pine nuts in a dry hot frying pan. Watch carefully so they don’t get burned. Place in bowls
Cook the pasta according to directions.
Add the frozen peas in a saucepan. Cover with water and bring to a boil. Simmer 2-3 minutes. Drain the peas, but save 1 cup boiling water.
Melt the butter in a small saucepan. Add the pressed garlic and cook over low heat for 2-3 minutes.
Add the garlic butter: half of the peas, cooking water, salt, white wine vinegar and half of the grated cheese. Mix to a smooth paste
Mix the drained pasta with the rest of the peas and pea purée. Season with salt and freshly ground black pepper.
Top the pea pasta with the remaining cheese and the toasted pine nuts. Serve with tomato salad.

ärtpasta1 (kopia)

 

Italiensk pasta med getost och rostade pinjenötter
Recipe Type: Vegetarisk pasta
Cuisine: Italian
Author: Cecilia
Det här är ett av mina favoritrecept när det gäller pastarätter. Lika smakrikt som det är färgglatt.
Ingredients
  • 1/2 rödlök
  • 1 förpackning rucola
  • 1 ask babyplommontomater
  • olivolja
  • salt
  • 150 g chevrette
  • 50 pinjenötter
  • 360 g orecchiettepasta
  • 500 g gröna frysta ärtor
  • 25 g smör
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
Instructions
  1. Skiva rödlöken tunt, blanda med rucola, babyplommontomater, olivolja och salt i en salladsskål
  2. grovriv chevrette
  3. Rosta piijenötterna i en torr het stekpanna.
  4. Passa noga så att de inte blir brända. Lägg upp i skålar
  5. Koka pastan enligt anvisningarna.
  6. Lägg de frysta ärtorna i en kastrull.
  7. Täck med vatten och koka upp. Låt sjuda 2-3 minuter.
  8. Häll av ärtorna, men spara 1 dl kokvatten.
  9. Smält smör i en liten kastrull.
  10. Tillsätt den pressade vitlöken och fräs på låg värme i 2-3 minuter.
  11. Tillsätt till vitlökssmöret: hälften av ärtorna, kokvattnet, salt, vitvinsvinäger och hälften av den rivna osten.
  12. Mixa till en slät puré
  13. Blanda avrunnen pasta med resten av ärterna och ärtpurén.
  14. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  15. Toppa ärtpastan med resten av osten och de rostade pinjenötterna.
  16. Servera med tomatsalladen.