Torta di mascarpone e limone är en italiensk ostkaka med citron. Den går snabbt att göra och serveras gärna till eftermiddagsfikat.3 ägg
2 dl strösocker
50 g smör, smält
2 dl mjölk
1 ½ citron, saft & skal
250 g mascarpone (rumsvarm)
5 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
ca 4 msk pinjenötter

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.

2. Tillsätt det avsvalnade smöret tillsammans med mjölken, citronen och mascarponen. Vispa ihop allt till en jämn smet.

3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det ordentligt i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Strö över pinjenötter.

5. Grädda kakan i 40–45 min. Känn med en sticka om kakan är klar. Om inte, grädda den i ytterligare 5 min.

6. Servera kakan nästan avsvalnad med bär och grädde eller en hallonsås.

DSC_0082Torta di mascarpone e limone is an Italian cheesecake with lemon. It’s quick to make and served pleased to afternoon tea.
3 eggs
2 cups granulated sugar
50g butter, melted
2 cups milk
1 ½ lemon, juice & shell
250g mascarpone cheese (room temperature)
5 ½ cups flour
1 teaspoon baking powder
about 4 tablespoons pine nuts

WHAT TO DO

1. Preheat the oven to 175 degrees. Beat eggs and granulated sugar until fluffy.

2. Add the cooled butter with the milk, lemon and mascarpone. Whisk everything together until smooth.

3. Mix flour and baking powder and fold it down firmly into the batter.

4. Pour batter into a greased and floured round shape, about 24 cm in diameter. Sprinkle with pine nuts.

5. Bake the cake for 40-45 minutes. Feel with a stick on the cake is done. If not, bake it for another 5 minutes.

6. Serve the cake is cool, almost with berries and cream or raspberry sauce.

DSC_0082