bondomelett1

English below

Omeletter är perfekta både som frukost, brunch eller varför inte som en lättare middag efter en stressig dag.

2 msk tomatpuré
1 1/2 msk balsamvinäger
2 msk vatten
1 tsk strösocker
3 vitlöksklyftor (2 pressade)
1 bakpotatis
1 rödlök
1 tsk torkad rosmarin
olivolja
6 ägg
1/2 dl mjölk
1 citron
salt
peppar
1 ask fryst gräslök
1 påse babyspenat
200 g fetaost
2 ciabatta
2 tomater
1 zucchini

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda tomatpuré, balsamvinäger, vatten, strösocker och en pressad vitlöksklyfta i en listen skål.
Skala och skär potatisen i små tärningar, ca 1x1cm. Klyfta rödlöken. Fräs potatis och lök med 1 pressad vitlöksklyfta och torkad rosmarin i en stekpanna med lite olivolja (som tål ugnsvärme) i ca 4-5 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk, finrivet skal från citronen, salt, peppar och gräslöken.
Sänk värmen och tillsätt babyspenat till stekpannan. Rör försiktigt ner äggblandningen. Smula över fetaosten och ringla över tomatsåsen. Stek omeletten på låg värme i 5-6 minuter. Ställ sedan in pannan i nedre delen av ugnen och tillaga klar i ca 8-9 minuter, eller tills allt stelnat.
Dela ciabatta på mitten och rosta högt upp i ugnen några minuter till snittytan fått fin färg. Finhacka tomaterna. Gnid in brödhalvorna med vitlök, toppa med tomater och salt, gärna flingsalt.
Skala zucchini och fortsätt hyvla långa remsor med potatisskalaren. Dressa med lite olivolja, saften från citronen, salt och peppar.
Servera omeletten med tomatbruschetta och zucchinisalladen.

Italian omelette with feta cheese and tomato bruschetta

Omelets are ideal both for breakfast, brunch or even as a light dinner after a stressful day.

2 tablespoons tomato paste
1 1/2 tablespoons balsamic vinegar
2 tablespoons water
1 tsp caster sugar
3 cloves garlic (2 pressed)
1 baked potato
1 red onion
1 teaspoon dried rosemary
olive oil
6 eggs
1/2 cup milk
1 lemon
salt
pepper
1 box frozen chives
1 bag baby spinach
200 g feta
2 ciabatta
2 tomatoes
1 zucchini

Preheat the oven to 250 degrees
Mix tomato paste, balsamic vinegar, water, sugar and a clove garlic in a bowl bar.
Peel and cut the potatoes into small cubes, about 1x1cm. Clove onions. Fry the potatoes and onions 1 clove garlic and dried rosemary in a pan with a little olive oil (which can withstand oven heat) for about 4-5 minutes.
Whisk together eggs, milk, finely grated peel of lemon, salt, pepper and chives.
Lower the heat and add the baby spinach to the skillet. Carefully fold in the egg mixture. Crumble over the feta cheese and drizzle with tomato sauce. Fry the omelette on a low heat for 5-6 minutes. Then set the pan in the bottom of the oven and cook ready in about 8-9 minutes, or until set.
Share ciabatta in half and roast high up in the oven a few minutes to the cut surface golden. Finely chop the tomatoes. Rub the bread with garlic halves, top with tomatoes and salt, preferably sea salt.
Peel the zucchini and continue slicing long strips with a potato peeler. Mix the zucchini with a little olive oil, juice of the lemon, salt and pepper.
Serve the omelet with tomato bruschetta and zucchini salad.

bomdomelett2

 

Italiensk bondomelett med fetaost och tomatbruscgetta
Recipe Type: Brunch
Cuisine: Italian
Author: Cecilia
Omeletter är perfekta både som frukost, brunch eller varför inte som en lättare middag efter en stressig dag. 4 portioner
Ingredients
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 3 vitlöksklyftor (2 pressade)
  • 1 bakpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • olivolja
  • 6 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • 1 ask fryst gräslök
  • 1 påse babyspenat
  • 200 g fetaost
  • 2 ciabatta
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
Instructions
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Blanda tomatpuré, balsamvinäger, vatten, strösocker och en pressad vitlöksklyfta i en listen skål.
  3. Skala och skär potatisen i små tärningar, ca 1x1cm.
  4. Klyfta rödlöken.
  5. Fräs potatis och lök med 1 pressad vitlöksklyfta och torkad rosmarin i en stekpanna med lite olivolja (som tål ugnsvärme) i ca 4-5 minuter.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, finrivet skal från citronen, salt, peppar och gräslöken.
  7. Sänk värmen och tillsätt babyspenat till stekpannan.
  8. Rör försiktigt ner äggblandningen.
  9. Smula över fetaosten och ringla över tomatsåsen.
  10. Stek omeletten på låg värme i 5-6 minuter.
  11. Ställ sedan in pannan i nedre delen av ugnen och tillaga klar i ca 8-9 minuter, eller tills allt stelnat.
  12. Dela ciabatta på mitten och rosta högt upp i ugnen några minuter till snittytan fått fin färg.
  13. Finhacka tomaterna.
  14. Gnid in brödhalvorna med vitlök, toppa med tomater och salt, gärna flingsalt.
  15. Skala zucchini och fortsätt hyvla långa remsor med potatisskalaren.
  16. Dressa med lite olivolja, saften från citronen, salt och peppar.
  17. Servera omeletten med tomatbruschetta och zucchinisalladen.