ingefärswok3

En härligt smakfull wok passa lika bra alla dagar i veckan.

1/2 förpackning salladslök
1 solovitlök
1 förpackning marinerad tofu
1 msk strösocker
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
1 dl japansk soja
3 1/2 dl jasminris
250 g ostronskivling
neutral olja
salt
48 g sesamfrön
1 ask fryst ingefära
250 g rivna morötter

Finhacka salladslök och solovitlök. Lägg i skålar
Skär tofu i centimeterstora tärningar. Lägg hushållspapper i handen och pressa så mycket vätska som möjligt ur tofutärningarna utan att de går sönder.
Woksås: rör ihop strösocker, vitvinsvinäger, vatten och soja i en liten skål
Koka riset enligt anvisningarna
Skär bort ca 2 cm av roten på ostronskivlingarna. Finstrimla svampen och fräs någon minut i en het wokpanna, eller rymlig stekpanna, i lite neutral olja. Lägg över i en skål och krydda med 2 krm salt.
Woka tofun i neutral olja 2-3 minuter. Tillsätt sesamfrö, ingefära och hackad solovitlök. Häll på hälften av woksåsen och låt fräsa 1-2 minuter. Ta från värmen och blanda ner de rivna morötterna.
Toppa wokpannan med finhackad salladslök och ostronskivling. Servera med nykokt ris och ringla över resten av woksåsen.

ingefärswok2

Ginger Stir-fried carrots with tofu and mushrooms

A wonderfully tasteful wok is perfect day of the week.

1/2 packaging scallion
1 solo garlic
1 pack of marinated tofu
1 tbsp caster sugar
3 tablespoons white wine vinegar
3 tablespoons water
1 cup soy sauce
3 1/2 cups jasmine rice
250 g oyster mushrooms
neutral oil
salt
48 g sesame seeds
1 box frozen ginger
250g grated carrots

Finely chop the onion and garlic solo. Add in bowls
Cut the tofu into centimeter cubes. Place paper towels in hand and squeeze as much liquid as possible from the tofu dice without breakage.
Wok sauce: stir together powdered sugar, white wine vinegar, water and soy sauce in a small bowl
Cook the rice according to the instructions
Cut off about 2 cm of the root of the oyster mushrooms are. Finstrimla the mushrooms and saute a few minutes in a hot wok or skillet spacious, in a little neutral oil. Add into a bowl and season with 2 pinches of salt.
Stir fry tofu in neutral oil for 2-3 minutes. Add sesame, ginger and chopped garlic solo. Pour in half of wok saucen and let fry for 1-2 minutes. Remove from heat and mix in the grated carrots.
Top off the wok with chopped spring onions and oyster mushrooms. Serve with freshly boiled rice and drizzle with the rest of the wok sauce.

ingefärswok

 

Ingefärwokade morötter med tofu och ostronskivling
Recipe Type: Wok
Cuisine: Asian
Author: Cecilia
En härligt smakfull wok passa alla dagar i veckan.
Ingredients
  • 1/2 förpackning salladslök
  • 1 solovitlök
  • 1 förpackning marinerad tofu
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • 1 dl japansk soja
  • 3 1/2 dl jasminris
  • 250 g ostronskivling
  • neutral olja
  • salt
  • 48 g sesamfrön
  • 1 ask fryst ingefära
  • 250 g rivna morötter
Instructions
  1. Finhacka salladslök och solovitlök.
  2. Lägg i skålar
  3. Skär tofu i centimeterstora tärningar.
  4. Lägg hushållspapper i handen och pressa så mycket vätska som möjligt ur tofutärningarna utan att de går sönder.
  5. Woksås: rör ihop strösocker, vitvinsvinäger, vatten och soja i en liten skål
  6. Koka riset enligt anvisningarna
  7. Skär bort ca 2 cm av roten på ostronskivlingarna.
  8. Finstrimla svampen och fräs någon minut i en het wokpanna, eller rymlig stekpanna, i lite neutral olja.
  9. Lägg över i en skål och krydda med 2 krm salt.
  10. Woka tofun i neutral olja 2-3 minuter.
  11. Tillsätt sesamfrö, ingefära och hackad solovitlök.
  12. Häll på hälften av woksåsen och låt fräsa 1-2 minuter.
  13. Ta från värmen och blanda ner de rivna morötterna.
  14. Toppa wokpannan med finhackad salladslök och ostronskivling.
  15. Servera med nykokt ris och ringla över resten av woksåsen.