indisk dahlgryta1

Indisk dhalgryta, fylld med rika kryddor, serverat med naanbröd, är perfekt för kalla och gråa dagar 🙂

1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 msk riven, färsk ingefära
2 tsk koriander
1 tsk mald spiskummin
2 krm malen kanel
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
lime

Till servering
ris
naanbröd

Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 – 30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.
Servera med ris och naanbröd.

indisk dahlgryta

Indian dahl pot, filled with rich spices, served with naan, is perfect for cold and grey days.

1 onion
2 carrots
2 cloves garlic
2 tablespoons canola oil
2 tablespoons grated fresh ginger
2 tsp coriander seeds
1 tsp ground cumin
2 pinches of ground cinnamon
4 cup red lentils
400 g of crushed tomatoes
400 ml of coconut milk
1 Vegetable stock cube
2 cups water
salt
lime

For serving
rice
naan

Peel the onion, carrots and garlic. Dice the onion and carrots and finely chop the garlic.
Fry the onion, carrots and garlic in oil for a few minutes. Stir in ginger, coriander, cumin and cinnamon. Pour in the lenses and stir well, then add the crushed tomatoes, coconut milk, vegetable stock and water. Let it cook slowly, covered, for 25-30 minutes. Season with salt and lime juice.
Serve with rice and naan.

 

Indisk dhalgryta
Recipe Type: Vegetariskt
Cuisine: Indisk
Author: Cecilia
Indisk dhalgryta, fylld med rika kryddor, serverat med naanbröd, är perfekt för kalla och gråa dagar
Ingredients
  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 krm malen kanel
  • 4 dl röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • salt
  • lime
  • Till servering
  • ris
  • naanbröd
Instructions
  1. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
  2. Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 – 30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.
  3. Servera med ris och naanbröd.