Det indiska köket är en bra plats för dig som vill testa vegetarisk mat. Den här grytan serveras bäst med naanbröd och mjölk eller lassi
4 portioner

800 g kikärtor på burk
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk hel kummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk smör-&rapsolja
1 tsk malen koriander
1 burk hela tomater
2 msk pressad citronsaft
1⁄2 tsk salt
2 dl turkisk meze matyoghurt
Häll upp kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i stora bitar. Fräs lök, paprika, ingefära, kummin och svartpeppar i smör-&rapsolja i en gryta. Rör ner kikärter, koriander, tomater, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka 1-2 min så att allt blir genomvarmt. Servera med mezeyoghurt och bröd.

The Indian citchen is a good place to start if you want to test vegetarian food. This stew is best served with naan bread and milk or lassi

4 servings

800g canned chickpeas
2 yellow onions
2 cloves garlic
2 green peppers
1 tablespoon grated fresh ginger
1 teaspoon whole cumin
1 teaspoon coarsely ground black pepper
1 tbsp butter & rapeseed oil
1 tsp ground coriander
1 can of whole tomatoes
2 tablespoons lemon juice
1/2 teaspoon salt

2 cups turkish meze matyoghurt

Pour the chickpeas in a colander and rinse with cold water. Peel and chop the onion and garlic. Cut the peppers into large pieces. Saute onion, pepper, ginger, cumin and black pepper in butter and canola oil in a casserole. Stir in the chickpeas, cilantro, tomatoes, sambal oelek, lemon juice and salt. Bring to a boil and cook for 1-2 minutes so that everything is heated through. Serve with meze yoghurt and bread.