ESTY Lingerie har gjort en jättebra beskrivning på hur man sätter på sig en BH på ett korrekt sätt. Eftersom den är på engelska så har jag översatt den till er. Vill ni läsa originaltexten, eller någon av deras andra inlägg, klicka här

puttingonabra_zps68329d55

Alla metoder för att sätta på en behå är inte skapade på samma sätt. Om en bh bärs felaktigt, kan bröstvävnaden fastna i bandet området, och sk. “vandring” kan bli ett problem. En behå kupa kan tyckas passa i början men när bärs korrekt, kan användaren inser att kupan faktiskt är för liten och bandet är för stor.

Vandrande bröstvävnad uppstår när en del av ens bröst skifta bort från bröstet högen över tiden. Vävnaden lägger sig oftast runt armhålorna och mot rygg, vilket ibland resulterar i rullar. Den kan emellertid också hamna i områdena runt bröstbenet och torson, vilket ger en föga uppdelning mellan brösten.

En vanlig orsak till vävnaden vandrar är konstant användning av en illasittande bh, som orsakar vävnaden i bröstet att pressas ut mot ryggen och sidorna av kuporna. Över tiden, flyttar denna vävnad mer permanent i de områden i vilka den har pressats. Detta fenomen, som är vanligare hos kvinnor med fylligare byst, kan korrigeras med tiden genom att bära en välsittande behå och samla alla de utvandrade vävnaderna i kuporna varje gång en bh bärs, genom att använda “scoop och svep ‘metoden.

“Scoop och svep”  är en metod som används för att flytta all bröstvävnad, även sådana som har migrerat, in i bh:ns kupor. För att scoopa och svepa korrekt, börjar man med att fästa en ny bh på lösaste spännet. Böj dig framåt så att överkroppen är parallell med marken. Använda en hand, drar försiktigt bort bandet från sidan av bröstet. Med andra handen gör du en fram-och-tillbaka rörelse, så att all bröstvävnad liksom glider in i kupan. Ställ dig sedan upp och kolla så att bröstet är på plats. Och upprepa med det andra bröstet.

Denna “scoop och svep”teknik  förbättrar allmänt din bh’s passform genom att placera bygel, bandet och kuporna på ett sådant sätt att brösten ordentligt lyfts och stöds. Det gör också byst ser piggare och mer stöttade, jämnar ut eventuella rullar runt armhåla och rygg, och, såsom nämnts ovan, kommer den migrerade vävnad på plats igen.

För många kvinnor är det inte ovanligt att kupstorleken ökar efter några månader av att bära rätt behå storlek, eftersom all tidigare utpressad vävnad har bosatte sig tillbaka till sin rätta plats på bröstet. En kupstorlek kan öka och bandstorleken minska, såsom bröstets volym kan skifta ordentligt i kopparna och försvinna bort från resten av kroppen. Dessa effekter är inte begränsade till kvinnor med en större bröst volym, de upplevs av kvinnor i alla bröst storlekar!