Honungsfröbit1

Dessa munsbitar är verkligen läckra. Med hasselnötter, aprikoser och honung är varje bit full av goda smaker och energi. Du kan göra dem fria från gluten, laktos och/eller mjölkprotein utan problem. Du kan även ha i andra nötter och frukter. Vad tror ni om cashewnötter, dadlar och hackad mörk choklad?

16 bitar

100 g hasselnötter
100 g torkade aprikoser
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
75 g smör
1 dl honung
1/2 dl socker
1 msk rapsolja
1 äggvita

Sätt ugnen på 175°C.
Klä en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm (för 16 bitar), med bakplåtspapper. Grovhacka hasselnötterna. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda hasselnötter, aprikoser, havregryn, solrosfrön, vaniljsocker och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
Blanda smör, honung, socker och rapsolja i en kastrull. Låt sjuda ca 2 minuter. Rör om då och då. Ta från värmen och låt svalna.
Vispa ner äggvitan. Vänd ner äggsmeten i grynblandningen och arbeta samman noga. Häll smeten i formen och bre ut den jämnt.
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Lägg på lite aluminiumfolie efter cirka halva tiden så att den inte bränns.
Låt kakan kallna helt och skär i portionsbitar. Förvara i en lufttät burk.

honungsnötter6

Honeyseedbite with hazelnuts and apricots

These treats are really tasty. With hazelnuts, apricots and honey, each piece is full of good taste and energy. You can easily make them free from gluten, lactose and / or milk protein without problems. You can also add other nuts and fruits. What about cashews, dates and chopped dark chocolate?

16 pcs

100 g hazelnuts
100g dried apricots
100 ml of oatmeal
100 ml of sunflower seeds
1 tablespoon vanilla sugar
1/2 tsp salt
75 g butter
100 ml of honey
50 ml of sugar
1 tablespoon canola oil
1 egg white

Preheat the oven to 175 ° C.
Line a ovenproof dish, about 20 x 20 cm (16 bits) with greaseproof paper. Coarsely chop the hazelnuts. Cut the apricots into small pieces. Mix the hazelnuts, apricots, oats, sunflower seeds, vanilla sugar and salt in a bowl. Put aside.
Mix the butter, honey, sugar and canola oil in a pan. Simmer about 2 minutes. Stir every now and then. Remove from heat and let cool.
Beat in the egg white. Fold in the egg mixture in the semolina mixture and work together closely. Pour the batter into the pan and spread the evenly.
Bake in the oven for about 40 minutes. Add on some aluminum foil after about half the time so it does not burn.
Let the cake cool completely and cut into portions. Store in an airtight jar.

honungsnötter1

Honungsfröbit med hasselnötter och aprikoser
Recipe Type: Cookies
Author: Cecilia
Dessa munsbitar är verkligen läckra. Med hasselnötter, aprikoser och honung är varje bit full av goda smaker och energi. Du kan göra dem fria från gluten, laktos och/eller mjölkprotein utan problem. Du kan även ha i andra nötter och frukter. Vad tror ni om cashewnötter, dadlar och hackad mörk choklad? 16 bitar
Ingredients
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g smör
  • 1 dl honung
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk rapsolja
  • 1 äggvita
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm (för 16 bitar), med bakplåtspapper.
  3. Grovhacka hasselnötterna. Skär aprikoserna i mindre bitar.
  4. Blanda hasselnötter, aprikoser, havregryn, solrosfrön, vaniljsocker och salt i en bunke.
  5. Ställ åt sidan.
  6. Blanda smör, honung, socker och rapsolja i en kastrull.
  7. Låt sjuda ca 2 minuter. Rör om då och då.
  8. Ta från värmen och låt svalna.
  9. Vispa ner äggvitan.
  10. Vänd ner äggsmeten i grynblandningen och arbeta samman noga. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
  11. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
  12. Lägg på lite aluminiumfolie efter cirka halva tiden så att den inte bränns.
  13. Låt kakan kallna helt och skär i portionsbitar. Förvara i en lufttät burk.