Himla smidigt att vara vid köpcentrum/shoppinggatorna till de öppnar. Vi var framme i Eskilstuna redan 9:40 och alla butiker öppnar 10. Perfekt. Man kan i lugn och ro parkera, precis vart man vill, sen går man i lugn och ro och strosar medan butikspersonalen gör de sista förberedelserna innan de öppnar butikerna.

När jag och J shoppar går det oftast väldigt snabbt och smidigt. Vi har i stort sett allt klart för oss redan innan vi åker. Så skönt. När vi var klara med julklappsinköpen (ja, nästan alla) började det bli köer i alla butikerna. Då är det enormt skönt att kunna ta sina kassar ut till bilen och åka hemåt. Men vi fick inte bara julklappar med oss hem. Vi hittade lite smått och gott till oss också. J tyckte att det var hög tid för nya bakbunkar till köket – det tackar man ju inte nej till. Det fick bli tre vita

Och lite nya snapsglas till julen är ju inte helt fel.

Passade även på att smita in en sväng på Kick’s och kunde inte motstå att testa en Magnetic Nails från Isa Dora. Är ett stort fan av deras wondernails lack och jag har en känsla att jag kommer bli precis lika nöjd även denna gång. Normalt sett så kostar bara ett lack 79:-, men just nu så har de dessa små förpackningserbjudande. För 99:- får man med en extra magnet som ger stjärneffekten. Perfekt.

Innan vi lämnade Tuna Park smet J in på bolaget och jag in på Plantagen på jakt efter en vas (eller heter det kruka?) till hyacinten jag köpte tidigare i veckan. Av någon underlig anledning fick jag med mig 2 krukor, en till hyacint och en amaryllis. Nu står de i sina nya fina krukor och jordar av sig.

Har inte bestämt mig än om skylten ska få vara kvar bland julblommorna.. det finns en risk att den får flytta till godisbordet runt advent.

Nu, äntligen, ska jag ta ur mina nya fina bunkar ut diskmaskinen och snöra på mig förklädet. Här ska premiärbakas. Funderar på pepparkaksbiscotti och en mjuk kaka. Måste ju prova nya bryggkaffet från BKI Kaffe också.

Recept kommer senare