havrekex

En riktigt bra ostbricka är alltid uppskattad, men ibland behövs det där lilla extra. Jag tänkte därför tipsa er om de här goda havrekexen.

50 st

4 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin
1 dl mjölk – jag använder havremjölk

Blanda alla torra ingredienser
Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta degen smidig.
Kavla ut degen tunt och nagga den. Ta med mått ut runda kakor (eller annan valfri form) eller skär ut fyrkantiga.
Grädda i 200 grader i 12-15 minuter

Varför inte passa på att gå all in med dessa goda rosmarinsknäcke?

havrekex2

A really good cheese plate is always appreciated, but sometimes they need to give it that little extra something. I thought I’d share with you these tasty oat biscuits.

50 pc

4 cups flour
3 cups rolled oats
1 tbsp caster sugar
1/2 tsp salt
1/2 teaspoon baking soda
150 g butter or margarine
1 cup milk – I use oat milk

Mix all dry ingredients
Triturate the butter mixture. Add the milk and knead the dough smooth.
Roll out the dough thinly and chip away at it. Measure out round cookies (or any shape you like) or cut out squares.
Bake at 200 degrees for 12-15 minutes

Why not go all in with these delicious rosemary crispbreads?

havrekex1