hasselnöt4

Stora, sega cookies med stora, härliga bitar hasselnötter.

14-18st

250 g smör
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl havregryn
100 g mörk choklad, hackad
100 g hasselnötter, delade på mitten

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör, farinsocker och strösocker i en skål. Tillsätt äggen och rör in dem i smörblandningen.
Blanda ihop vaniljsocker, salt, bakpulver, vetemjöl och havregryn i en skål. Rör ihop det med smörblandningen.
Blanda ner choklad och nötter i kakdegen.
Rulla matskedsstora bollar och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem svalna på plåten.

hasselnöt3

Hazelnut Cookies

Big, chewy cookies with large, lovely pieces of hazelnuts.

14-18 pcs

250g butter
200 ml of brown sugar
100 ml of granulated sugar
2 eggs
1 tablespoon vanilla sugar
300 ml of flour
1/2 tsp salt
1 teaspoon baking soda
450 ml of rolled oats
100g dark chocolate, chopped
100g hazelnuts, split in half

Preheat the oven to 180 degrees. Mix together butter, brown sugar and granulated sugar in a bowl. Add the eggs and stir them into the butter mixture.
Mix the vanilla sugar, salt, baking powder, wheat flour and rolled oats in a bowl. Stir it in to the butter mixture.
Stir in the chocolate and nuts in cookie dough.
Roll tablespoon-sized balls and place them well apart on a baking sheet with parchment paper. Flatten them a bit.
Bake the cookies in the oven for 13-15 minutes. Let them cool on the baking sheet.

hasselnöt1

Hasselnötscookies
Recipe Type: Cookie
Author: Cecilia
Stora, sega cookies med stora, härliga bitar hasselnötter. 14-18st
Ingredients
  • 250 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 1/2 dl havregryn
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 100 g hasselnötter, delade på mitten
Instructions
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop smör, farinsocker och strösocker i en skål.
  3. Tillsätt äggen och rör in dem i smörblandningen.
  4. Blanda ihop vaniljsocker, salt, bakpulver, vetemjöl och havregryn i en skål.
  5. Rör ihop det med smörblandningen.
  6. Blanda ner choklad och nötter i kakdegen.
  7. Rulla matskedsstora bollar och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Platta till dem lite.
  9. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem svalna på plåten.