Alla recept med grön curry tar mig alltid att längta tillbaka till Thailand.Det här receptet räcker till 4-6 personer. Servera med ångkokt ris

1 msk matolja 1 lök, hackad 1-2 msk grön curry, vill du ha en helt vegetarisk rätt, kolla så att currypastan inte innehåller räkpasta 1 medelstor aubergin, skuren i kvartar och sedan skivad 4 dl kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong 6 kaffirlimeblad 1 orange sötpotatis, skuren i kuber 2 tsk farinsocker 2 msk pressad limesaft 2 tsk limeskal koriander till garnering

Hetta upp oljan i en stor wookpanna eller stekpanna. Lägg i löken och currypastan och bryn under omrörning på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt auberginen och bryn ytterligare 4-5 minuter eller tills allt är mjukt. Häll i kokosmjölken och buljongen, koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter. Lägg i limebladen och sötpotatisen och sjud under omrörning då och då i 10 minuter eller tills grönsakerna är mycket mjuka

Rör ner sockret, limesaften och limeskalet och rör tills allt är väl blandat med grönsakerna. Smaka av med salt. Garnera med färska korianderblad

All recipes with green curry always takes me long to return to Thailand. This recipe is enough for 4-6 people. Serve with steamed rice

1 tbsp cooking oil 1 onion, chopped 1-2 tbsp green curry, you want a completely vegetarian, check that the curry paste contains shrimp paste 1 medium eggplant, cut into quarters, then sliced 4 cups coconut milk 2 1/2 cups vegetable broth 6 kaffir lime leaves 1 orange sweet potatoes, cut into cubes 2 tsp brown sugar 2 tbsp lime juice 2 tsp lime zest cilantro for garnish

Heat oil in a large wok pan or skillet. Add the onion and curry paste and fry, stirring over medium heat for 3 minutes. Add the eggplant and sauté another 4-5 minutes or until everything is soft. Pour in the coconut milk and broth, bring to a boil, lower the heat and simmer for 5 minutes. Add lime leaves and sweet potato and simmer, stirring occasionally for 10 minutes or until vegetables are very soft

Stir in the sugar, lime juice and zest and stir until everything is well mixed with the vegetables. Season with salt. Garnish with fresh coriander leavesAlla recept med grön curry tar mig alltid att längta tillbaka till Thailand. Det här receptet räcker till 4-6 personer. Servera med ångkokt ris

1 msk matolja 1 lök, hackad 1-2 msk grön curry, vill du ha en helt vegetarisk rätt, kolla så att currypastan inte innehåller räkpasta 1 medelstor aubergin, skuren i kvartar och sedan skivad 4 dl kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong 6 kaffirlimeblad 1 orange sötpotatis, skuren i kuber 2 tsk farinsocker 2 msk pressad limesaft 2 tsk limeskal koriander till garnering

Hetta upp oljan i en stor wookpanna eller stekpanna. Lägg i löken och currypastan och bryn under omrörning på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt auberginen och bryn ytterligare 4-5 minuter eller tills allt är mjukt. Häll i kokosmjölken och buljongen, koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter. Lägg i limebladen och sötpotatisen och sjud under omrörning då och då i 10 minuter eller tills grönsakerna är mycket mjuka

Rör ner sockret, limesaften och limeskalet och rör tills allt är väl blandat med grönsakerna. Smaka av med salt. Garnera med färska korianderblad

Grön curry med sötpotatis och aubergine

Grön curry med sötpotatis och aubergine

All recipes with green curry always takes me long to return to Thailand. This recipe is enough for 4-6 people. Serve with steamed rice

1 tbsp cooking oil 1 onion, chopped 1-2 tbsp green curry, you want a completely vegetarian, check that the curry paste contains shrimp paste 1 medium eggplant, cut into quarters, then sliced 4 cups coconut milk 2 1/2 cups vegetable broth 6 kaffir lime leaves 1 orange sweet potatoes, cut into cubes 2 tsp brown sugar 2 tbsp lime juice 2 tsp lime zest cilantro for garnish

Heat oil in a large wok pan or skillet. Add the onion and curry paste and fry, stirring over medium heat for 3 minutes. Add the eggplant and sauté another 4-5 minutes or until everything is soft. Pour in the coconut milk and broth, bring to a boil, lower the heat and simmer for 5 minutes. Add lime leaves and sweet potato and simmer, stirring occasionally for 10 minutes or until vegetables are very soft

Stir in the sugar, lime juice and zest and stir until everything is well mixed with the vegetables. Season with salt. Garnish with fresh coriander leaves