grilladtofu1

Ingen sommar utan grillad tofu – även om det tekniskt sett fortfarande bara är vår. Servera med en enkel bönsallad och potatisklyftor

1 pkt tofu naturell (270g)
ca 1 dl grillsås
1 msk olivolja extra virgin
Flingsalt, chiliflakes
400 g svarta bönor
400g stora vita bönor
Ca 15-20 st körsbärs eller plommontomater, gärna olika färger
½ rödlök
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
En näve färsk oregano, grovt hackad
Flingsalt, svartpeppar

Skär tofun i skivor och marinera i grillsås, olivolja samt smaksätt med salt och chiliflakes. Låt stå medan du förbereder resten av måltiden (gärna 20-30 minuter).
Skölj bönorna.
Dela tomaterna och finhacka löken.
Blanda bönor, tomater, lök, olivolja, vinäger, oregano samt salt och peppar i en skål och rör om ordentligt.
Grilla tofun några minuter på varje sida och servera tillsammans med salsan. Det går även utmärkt att steka tofun.

grilladtofu

Grilled tofu with bean salad

No summer without grilled tofu – even though it’s technically still only spring. Serve with a simple bean salad and potato wedges

1 packet of plain tofu (270g)
100 ml of barbecue sauce
1 tablespoon virgin olive oil
Salt flakes, chiliflakes
400 g black beans
400g large white beans
15-20 pc cherry or plum tomatoes, happy colors
½ onion
3 tablespoons olive oil
1 tablespoon white wine vinegar
A handful of fresh oregano, coarsely chopped
Sea salt, black pepper
Cut the tofu into slices and marinate in barbeque sauce, olive oil and season with salt and chiliflakes. Let stand while you prepare the rest of the meal (preferably 20-30 minutes).
Rinse the beans.
Cut the tomatoes and finely chop the onion.
Mix beans, tomatoes, onions, olive oil, vinegar, oregano and salt and pepper in a bowl and stir well.
Grill the tofu a few minutes on each side and serve with salsa. It is also excellent to fry tofu

grilladtofu2

 

Grillad tofu med bönsallad
Author: Cecilia
Ingen sommar utan grillad tofu – även om det tekniskt sett fortfarande bara är vår. Servera med en enkel bönsallad och potatisklyftor
Ingredients
  • 1 pkt tofu naturell (270g)
  • ca 1 dl grillsås
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • Flingsalt, chiliflakes
  • 400 g svarta bönor
  • 400g stora vita bönor
  • Ca 15-20 st körsbärs eller plommontomater, gärna olika färger
  • ½ rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • En näve färsk oregano, grovt hackad
  • Flingsalt, svartpeppar
Instructions
  1. Skär tofun i skivor och marinera i grillsås, olivolja samt smaksätt med salt och chiliflakes. Låt stå medan du förbereder resten av måltiden (gärna 20-30 minuter).
  2. Skölj bönorna.
  3. Dela tomaterna och finhacka löken.
  4. Blanda bönor, tomater, lök, olivolja, vinäger, oregano samt salt och peppar i en skål och rör om ordentligt.
  5. Grilla tofun några minuter på varje sida och servera tillsammans med salsan. Det går även utmärkt att steka tofun.