Det fick bli en gammal favorit till middag idag – grekisk lantpaj. Busenkel att göra och supergod
Det här receptet räcker till 4 personer

450 g fryst spenat, tinad
1 stor platta fryst färdigkavlad mördeg, tinad
3 vitlöksklyftor, finhackade
150 g halloumi, riven
120 g feta, smulad
1 msk färsk oregano
2 ägg
drygt 1/2 dl grädde, välj vilken du vill
citronklyftor till servering

Sätt ugnen på 210 grader. Krama ur vätskan ur spenaten
Lägg mördegen på en bakplåt och fördela spenaten i mitten. Lämna 3 centimeter av degkanten tom.
Strö vitlöken över spenaten, lägg på halloumin och fetan.
Krydda med oregano, salt och peppar.
Skär ett kort snitt i varje hörn av degen och vik sedan upp sidorna så att de bildar en hög kant runt fyllningen
Vispa äggen lätt med grädden och häll försiktigt äggblandningen över spenaten och osten.
Gratinera i 30-40 minuter eller tills degen är gyllene och fyllningen har stelnat.
Servera med citronklyftorna

p.s. en klick grekisk yoghurt till är en riktig höjdare d.s