Ett grovt knäckebröd med smak av rosmarin som passar lika bra som tilltugg till fördrinken som på frukostbordet
ca 50-60st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 tsk rosmarin, torkad eller färsk
1 msk rapsolja
3 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl

Garnering
linfrö
chiafrön

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, rosmarin, olja, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget.
Knåda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter. Sätt ugnen på 220 grader.
Kavla ut degen tunt, 2-3 mm, på ett mjölat bakbord. Kavla sista varvet med en kruskavel.
Skär ut pinnar, ca 3×13 cm med en kniv. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla brödet med vatten och strö över en blandning av lin- och chiafrön.
Grädda bröden mitt i ugnen i 14-16 minuter. Låt dem svalna på plåten.