Kanske inte direkt den vackraste tårtan som har skapats. Här kommer i alla fall receptet på en klassisk gräddtårta som sen kan varieras i all oändlighet. Blir ca 20 bitar
4 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

3/4 dl potatismjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Börja med att smöra och bröa en form som rymmer 3 liter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela den i 3 bottnar

Till fyllning hade jag vaniljkräm, recept från Söta saker, samt vanlig jordgubbssylt. Men det är bara att ha i vad man vill, hallon och blåbär är ju aldrig fel…

Garneringen är helt enkelt 3 dl vispad grädde, lite jordgubbar och en liten marsipanros

IMG_20130606_134452Kanske inte direkt den vackraste tårtan som har skapats. Här kommer i alla fall receptet på en klassisk gräddtårta som sen kan varieras i all oändlighet. Blir ca 20 bitar

4 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

3/4 dl potatismjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Börja med att smöra och bröa en form som rymmer 3 liter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela den i 3 bottnar

Till fyllning hade jag vaniljkräm, recept från Söta saker, samt vanlig jordgubbssylt. Men det är bara att ha i vad man vill, hallon och blåbär är ju aldrig fel…

Garneringen är helt enkelt 3 dl vispad grädde, lite jordgubbar och en liten marsipanros

IMG_20130606_134452