chilinötter

Våra sista dagar i Thailand spenderade vi i Bangkok, och vid poolbaren hade de de godaste chilinötter jag någonsin ätit. Egenrostade jordnötter med bitar av torkad chili och chilifrön. När vi satt där och njöt i solen, frågade J om inte vi kunde göra våra egna nötter när vi kom hem. ”Klart vi kan” sa jag och började peta lite extra i skålen för att luska ut lite mer exakt vad de kryddat med.

När vi kom hem började jag leta efter recept och tips. Och även om det finns en hel del att välja mellan så fastnade jag för Natalis recept.

Vår första provomgången har precis svalnat och de blev fantastiskt goda.

chilinötter

Our last days in Thailand we spend in Bangkok, and the pool bar had the most delicious chilli nuts I’ve ever tasted. Self-roasted peanuts with bits of dried chilli and chilli seeds. As we sat there and enjoyed the sun, J asked me if we could make our own nuts when we got home. ”Of course we can,” I said and started to poke around little extra in the bowl to find out a little more precisely what they had seasoned them with.

When we got home, I started to look for recipes and tips. And although there are a lot to choose from so I fell for Natalis recipes.

Our first test round has just cooled off and they are phenomenally good.

chilinötter