Efter mycket funderande och velande blev jag riktigt nöjd med gårdagens meny.
Vi började med glögg och havrekex med sötsalta nötter.

Vi börjar med havrekexen
Ca 40-50st
1 1/2 dl havregryn
1 dl mjölk
50 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn och mjölk. Låt blandningen stå i ca 10 minuter.
Blanda smör, mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt havregrynsblandningen. Blanda snabbt ihop till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor, tunn platta på ett lätt mjölat bakbord.
Sporra ut små rutor, ca 4×4 cm. Dra ett varv med en kruskavel först, om du vill ha lite mönster på kexen.
Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt kexen svalna på galler.
Medan kexen svalnar går vi över till de sötsalta nötterna.
1 dl hasselnötter
2 msk strösocker
1 tsk flingsalt
Rosta nötterna i en het, torr stekpanna i ca 2 minuter.
Häll på sockret och rör runt tills det smält.
Strö över flingsaltet och rör om. Häll upp nötterna på en bricka med bakplåtspapper och låt dem svalna.
Lägg en skiva ädelost på varje kex och toppa med några hasselnötter. Suveränt gott.
Till huvudrätt blev det en örtig bulgursallad med halloumi och soltorkade tomater. Receptet hittar ni här
Kvällen avslutade vi med en härlig lingoncheesecake.
Innan jag tar tag i gårdagens disk så måste jag bara visa mina ”julklappar” från tjejerna.