spenatochostbröd1

Det här brödet är superenkelt att baka eftersom det bakas av färdig pizzadeg och fylls med spenat och cheddarost – snabbt och mättande. De fyllda bröden passar lika bra på utflykten som på buffén. Om du får bröd över kan du enkelt värma dem i smörgåsgrillen eller på grilleffekt i ugnen.

12 bitar

1 färdig pizzadeg à 400 g
200 g fryst bladspenat
2 msk flytande smör-och rapsolja
150 g cheddar riven
2 tsk torkad oregano
1 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ur vätskan. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla halva degen med smör-&rapsolja. Strö över spenat, ost och oregano. Vik över den andra halvan och nyp ihop kanterna. Pensla med smör-&rapsolja och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna något innan brödet skärs upp.

spenatochostbröd3

Stuffed bread with spinach and cheese

This bread is super easy to bake because baking of finished pizza dough and filled with spinach and cheddar cheese – fast and satisfying. The filled bread suits equally well on excursion on the buffet. If you get the bread over, you simply heat them in the sandwich maker or turn the oven on to grill.

12 pieces

1 finished pizza dough, about 400 g
200 g frozen spinach leaves
2 tablespoons of liquid butter and rapeseed oil
150g grated cheddar cheese
2 teaspoons dried oregano
1 tsp sea salt

Preheat the oven to 225 °. Thaw the spinach and squeeze out the liquid. Roll out the dough on a baking sheet with parchment paper. Brush dough with half the butter and canola oil. Sprinkle with spinach, cheese and oregano. Fold over the other half and pinch the edges together. Brush with butter and canola oil and sprinkle with sea salt. Bake in middle of oven 12-15 minutes. Let cool slightly before the bread is sliced.

spenatochostbröd2

 

Fyllda bröd med spenat och ost
Recipe Type: Brunch
Author: Cecilia
Det här brödet är superenkelt att baka eftersom det bakas av färdig pizzadeg och fylls med spenat och cheddarost – snabbt och mättande. De fyllda bröden passar lika bra på utflykten som på buffén. Om du får bröd över kan du enkelt värma dem i smörgåsgrillen eller på grilleffekt i ugnen. 12 bitar
Ingredients
  • 1 färdig pizzadeg à 400 g
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 msk flytande smör-och rapsolja
  • 150 g cheddar riven
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk flingsalt
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tina spenaten och pressa ur vätskan.
  3. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla halva degen med smör-&rapsolja.
  5. Strö över spenat, ost och oregano.
  6. Vik över den andra halvan och nyp ihop kanterna.
  7. Pensla med smör-&rapsolja och strö över flingsalt.
  8. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
  9. Låt svalna något innan brödet skärs upp.