När man jobbar på en matgrossist ramlar man ibland över rolig och intressant information, som t.ex att dåliga tider ger oss fun dining, små portioner och en revansch för smörgåsen. Vad är då fun dining? Jo, istället för att sitta på en stelt och tråkig restaurang med vita dukar äter man istället underbar mat och njuter av helhetsupplevelsen. Passar mig som handen i handsken. Hetaste stället för detta hittar man i Barcelona på restaurangen Tickets. Här hittar du mindre tallrikar och tapasstorlekar som kan matchas efter både aptit och plånbok. Gillar du barhäng mer är Boqueria i Stockholm stället för dig.

Så har vi smörgåsens revansch. De nya smörgåsarna består numera av 20% bröd och 80% pålägg. Trendiga restauranger har i och för sig haft sandwich på menyn ett tag. Ett hett tips är Jamie Olivers variant på Jamie’s Italian Bakery

En annan het trend är något som kallas för Rough Luxe -något som känns helt rätt i tiden av knepiga ekonomiska situationer. Helt enkelt lyx som känns rå, gammal och skitig (kliniskt skitig) Tänk tvärt emot “ljust och fräscht” så har du hamnat rätt.

Med de orden tänker jag krypa upp i soffan och avnjuta nya rummet av hembakat. Ha en riktigt skön torsdagskväll.