risomelett3

English below

De här bilderna gör verkligen inte denna goda rätt någon rättvisa.

2 portioner

150 g risottoris
2 ägg
1/2 msk vatten
1 krm salt
3/4 msk socker
1 msk olja
2 msk japansk soja
2 krm chili flakes
2 pressad vitlöksklyfta
1 silverlök
1 pak soi
100 g shiitakesvamp
1 bit ingefära
35 g cashewnötter
färsk koriander

Koka riset enligt anvisningen på paketet.
Omelett: vispa ihop ägg vatten och salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna, gärna teflon och häll i omelettsmeten. Stek på medelvärme tills omeletten har stelnat, vik ihop den på mitten och lägg upp på ett fat.
Sojadressing: blanda socker, 1/2 msk olja, soja, chiliflakes och 1 pressad vitlöksklyfta i en skål
Finhacka 1/2 silverlök och lägg i en skål. Ställ åt sidan. Skär pak soi i mindre bitar. Halvera svampen och klyfta den andra halvan av silverlöken. Finriv ingefäran så du får ungefär en matsked.
Fräs svamp, lök, ingefära och 1 pressad vitlöksklyfta i olja i en wok eller stekpanna, 1-2 minuter. Tillsätt ris, pak soi och sojadressing. Fräs ytterligare 1 minut.
Skär omeletten i skivor Lägg upp fried rice på ett serveringsfat. Toppa med cashewnötter, omelett, koriander och den finhackade silverlöken

risomelett1

Fried rice with omelet and cashew nuts

These pictures doesn’t really do this delicious dish any justice

2 servings

150 g risotto rice
2 eggs
1/2 tablespoon water
1 pinch of salt
3/4 tbsp sugar
1 tablespoon oil
2 tablespoons soy sauce
2 tsp chilli flakes
2 clove garlic
1 white onion
1 pak soi
100 g shiitake
1 piece of ginger
35 g of cashew
fresh coriander

Cook the rice according to instructions on package.
The omelette: whisk together eggs and salt water. Heat a little oil in a frying pan, preferably non-stick, and pour in the omelette batter. Fry over medium heat until the omelette has solidified, fold it in half and place on a platter.
Soy Dressing: Mix sugar, 1/2 tablespoon oil, soy, chiliflakes and 1 clove garlic in a bowl
Finely chop 1/2 white onion and place in a bowl. Set aside. Cutting pak soi into smaller pieces. Halve the fungus and divide the second half of the silver onion. Finriv ginger so you get about a tablespoon.
Fry mushrooms, onion, ginger and 1 clove garlic in oil in a wok or frying pan, 1-2 minutes. Add rice, pak soi and soy dressing. Milling 1 additional minute.
Cut the omelette into slices Add the fried rice in a serving dish. Top with cashews, omelette, coriander and the finely chopped silver onion

risomelett2

Fried rice med omelett och cashewnötter
Recipe Type: Dinner
Author: Cecilia
Snabb och enkel rätt. 2 portioner
Ingredients
  • 150 g risottoris
  • 2 ägg
  • 1/2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 3/4 msk socker
  • 1 msk olja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 krm chili flakes
  • 2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 silverlök
  • 1 pak soi
  • 100 g shiitakesvamp
  • 1 bit ingefära
  • 35 g cashewnötter
  • färsk koriander
Instructions
  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  2. Omelett: vispa ihop ägg vatten och salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna, gärna teflon och häll i omelettsmeten. Stek på medelvärme tills omeletten har stelnat, vik ihop den på mitten och lägg upp på ett fat.
  3. Sojadressing: blanda socker, 1/2 msk olja, soja, chiliflakes och 1 pressad vitlöksklyfta i en skål
  4. Finhacka 1/2 silverlök och lägg i en skål. Ställ åt sidan.
  5. Skär pak soi i mindre bitar.
  6. Halvera svampen och klyfta den andra halvan av silverlöken.
  7. Finriv ingefäran så du får ungefär en matsked.
  8. Fräs svamp, lök, ingefära och 1 pressad vitlöksklyfta i olja i en wok eller stekpanna, 1-2 minuter. Tillsätt ris, pak soi och sojadressing.
  9. Fräs ytterligare 1 minut.
  10. Skär omeletten i skivor
  11. Lägg upp fried rice på ett serveringsfat.
  12. Toppa med cashewnötter, omelett, koriander och den finhackade silverlöken