finskapinna2

Finska pinnar är en klassiker, och ett måste, på varje kakfat

40 st

200 g smör
1 dl socker
1 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
ägg till pensling

Garnering
dekorationspärlor

Finfördela smöret i de torra ingredienserna. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Låt den vila kallt i 30 minuter.
Dela degen i 4 delar och rulla ut fingertjocka längder. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Dela i 5 cm långa bitar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
grädda i 175 grader ca 12 minuter.

finskapinna3

Finnish sticks

Finnish sticks is a classic, and a must, at anny proper Swedish fika

40 pieces

200g butter
1 cup sugar
1 cup potato flour
1/2 teaspoon baking soda
2 teaspoon vanilla
4 cups flour
egg for brushing

Garnish
decoration beads

Triturate the butter in the dry ingredients. Work quickly together to a smooth dough. Let it rest in the cold for 30 minutes.
Divide the dough into 4 pieces and roll out finger thick lengths. Brush with beaten egg and sprinkle with granulated sugar
Divide into 5 cm long pieces and place on a baking sheet covered plate.
bake at 175 degrees about 12 minutes.

finskapinna1

 

Finska pinnar
Recipe Type: Kakor
Cuisine: Swedish
Author: Cecilia
Finska pinnar är en klassiker, och ett måste, på varje kakfat 40 st
Ingredients
  • Finska pinnar är en klassiker, och ett måste, på varje kakfat
  • 40 st
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • Garnering
  • dekorationspärlor
Instructions
  1. Finfördela smöret i de torra ingredienserna.
  2. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
  3. Låt den vila kallt i 30 minuter.
  4. Dela degen i 4 delar och rulla ut fingertjocka längder.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
  6. Dela i 5 cm långa bitar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  7. grädda i 175 grader ca 12 minuter.