Jag vet inte om man kan kalla den här äppelkakan för just äppelkaka.. därav äppelefterrätt. Hursomhelst så är det här en gammal klassiker, i mina ögon, som glömts bort. Snabb och enkel att göra, och perfekt till söndagsfikat
6-8 portioner

Rulltårtan
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk kallt vatten
Smörj en form eller långpanna ( ca25x35cm)
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör i mjöl blandat med bakpulver.
Tillsätt vattnet.
Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter.

Lägg den gräddade kakan i en ugnsfast form eller fat

Skala och kärna ur 4-5 medelstora äpplen, skär dem sedan i skivor, 2-3mm tjocka. Lägg skivorna i rader, något över varandra, på kakan

Toscaglasyr
50g skållad och flagad mandel, eller 1 pkt flagad mandel
50g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm massan under omrörning, tills den tjocknat något. Koka inte.

Bred toscaglasyren över äpplena. Grädda i 200 grader omkring 20 minuter, eller tills glasyren fått en ljusbrun, knäckliknande färg.
Servera kakan ljum med kall vispad grädde eller vaniljsås

Jag vet inte om man kan kalla den här äppelkakan för just äppelkaka.. därav äppelefterrätt. Hursomhelst så är det här en gammal klassiker, i mina ögon, som glömts bort. Snabb och enkel att göra, och perfekt till söndagsfikat

6-8 portioner

Rulltårtan
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk kallt vatten
Smörj en form eller långpanna ( ca25x35cm)
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör i mjöl blandat med bakpulver.
Tillsätt vattnet.
Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter.

Lägg den gräddade kakan i en ugnsfast form eller fat

Skala och kärna ur 4-5 medelstora äpplen, skär dem sedan i skivor, 2-3mm tjocka. Lägg skivorna i rader, något över varandra, på kakan

Toscaglasyr
50g skållad och flagad mandel, eller 1 pkt flagad mandel
50g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm massan under omrörning, tills den tjocknat något. Koka inte.

Bred toscaglasyren över äpplena. Grädda i 200 grader omkring 20 minuter, eller tills glasyren fått en ljusbrun, knäckliknande färg.
Servera kakan ljum med kall vispad grädde eller vaniljsås