Ramlade över en artikel från Må Bra, tagen från  sajten womenshealthmag.com,  där de skriver att valet av film kan ha oanade konsekvenser för din förbränningstakt. Här är urklippet:

“Blev det extra mycket skräckfilm under allhelgona? Då kan du antagligen ta en kaka extra till kaffet idag! Nagelbitande skräck och nervkittlande rysare är nämligen riktiga kaloriförbrukare, hävdar forskare vid  University of Westminster.

Enligt deras studie får vi inte bara skrämselhicka när vi tittar på läskiga filmer, när pulsen höjs ökar också kroppens ämnesomsättning – och vi bränner mer kalorier än vanligt.

Detta är forskarnas slutsats efter att de studerat försöksdeltagarnas puls och syreupptagningsförmåga när de tittade på olika filmer. Personerna som tittade på skräckfilm brände dubbelt så många kalorier jämfört med de som såg film där pulsen inte höjdes av läskiga scener.

Och ju plötsligare effekter – desto större blir skillnaden.

– Adrenalinet gör att pulsen ökar och skapar en form av kortvarig men intensiv stress, känd för att minska aptiten och ökar kaloriförbrukningen, säger Richard Mackenzie, läkare och specialist inom metabolism, till The Telegraph.”

 Vilka filmer är då topp 5? Jo

1. The Shining: 184 kalorier

2. Hajen: 161 kalorier

3. Exorcisten: 158 kalorier

4. Alien: 152 kalorier

5. Saw: 133 kalorier

Känner starkt att det här är något för mig. Nu ska vi packa ihop oss och gå på barnkalas.

Kram