fattigariddare2

Fattiga riddare är något jag gör alldeles för sällan. De här med äpple och kanel blev fantastiska. Lite som att äta en nybakad äppelpaj till frukost.

2 port
1 rött äpple
1/2 msk malen kanel
2 msk rårörsocker
2 dl mjölk, jag rekomenderar mandelmjölk för den lite sötare smakens skull
1 tsk stötta kardemummakärnor
4 skivor bröd
Smör

Kärna ur och skiva äpplet tunt. Du kan skala det om du vill. Blanda äpplena med kanel och 1 msk socker.
Vispa mjölk, ägg och kardemumma i en bunke.
Lägg ihop brödskivorna 2 och 2 med äppelskivor emellan.
Vänd dem i smeten och stek dem i smör och resten av sockret på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida. Steker du dem för varmt bränns sockret.
Låt dem svalna något och skär i trianglar.

fattigariddare3

French toast with apple and cinnamon

French toast is something I do far too rarely. These with apple and cinnamon were amazing. A bit like eating a freshly baked apple pie for breakfast.

2 port
1 red apple
1/2 teaspoon ground cinnamon
2 tablespoons raw cane sugar
200 ml of milk, I recommend the almond milk for the little sweeter taste
1 tsp prop cardamom seeds
4 slices bread
Butter

Core the apple and slice thinly. You can scale it if you want. Mix the apples with cinnamon and 1 tablespoon sugar.
Whisk milk, eggs and cardamom in a bowl.
Add together the bread slices 2 and 2 with apple slices in between.
Turn them in batter and fry them in butter and remaining sugar over medium heat for 2-3 minutes on each side. Fry them in hot burnt sugar.
Let them cool slightly and cut into triangles.

fattigariddare5

 

Fattiga riddare med äpple och kanel
Recipe Type: Brunch
Author: Cecilia
Fattiga riddare är något jag gör alldeles för sällan. De här med äpple och kanel blev fantastiska. Lite som att äta en nybakad äppelpaj till frukost.
Ingredients
  • 2 port
  • 1 rött äpple
  • 1/2 msk malen kanel
  • 2 msk rårörsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 4 skivor bröd
  • Smör
Instructions
  1. Kärna ur och skiva äpplet tunt. Du kan skala det om du vill.
  2. Blanda äpplena med kanel och 1 msk socker.
  3. Vispa mjölk, ägg och kardemumma i en bunke.
  4. Lägg ihop brödskivorna 2 och 2 med äppelskivor emellan.
  5. Vänd dem i smeten och stek dem i smör och resten av sockret på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida. Steker du dem för varmt bränns sockret.
  6. Låt dem svalna något och skär i trianglar.