falaffelwrap2

English below

Finns det något bättre än riktigt god snabbmat? De här wrapsen kan lätt ersätta det traditionella tacomyset på fredagar.

225 g tinad mango
1 dl créme fraiche
2 1/2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
nymalen svartpeppar
800 g kikärtor, sköljda och avrunna
1 vitlökslyfta
1 msk spiskummin
2 msk olivolja
2 sm vatten
2 tsk sambal oelek
1 röd lök
1/2 frp bladpersilja
2 matbananer
3 msk neutral olja
1 röd paprika
1 isbergssallad
4 libabröd

Mixa mango i en mixerbunke. Blanda med créme fraiche, 1 msk vitvinsvinäger, 1/2 tks salt, cayennepeppar och svartpeppar. Lägg i en skål

Lägg kikärtorna i en mixerbunke. Tillsätt vitlök, spiskummin, olivolja, vatten 1 1/2 msk vitvinsvinäger, salt och sambal oelek. Mixa lätt.

Finhacka lök och grov hacka persiljan. Rör ner i kikärtsröran.

Skala matbananerna med kniv och skär i långa skivor. Stek skivorna i neutral olja 3-4 minuter eller tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper och strö på lite salt.
Skär paprika i bitar. Bryt bladen av isberssalladen.

Bred ut kikärtsröran på bröden. Fördela isbergssalladen, stekt banan, paprika och mangosås. Serveras direkt

falaffelwrap4

Falafel Wrap with fried load path, tangy mango dressing and parsley

Is there anything better than really good fast food? These wraps will easily replace the traditional Friday-taco-dinner.

225g defrosted mango
100 ml of creme fraiche
2 1/2 tablespoons white wine vinegar
1 1/2 tsp salt
1 pinch cayenne pepper
freshly ground black pepper
800g chickpeas, rinsed and drained
1 clove of garlic
1 tablespoon cumin
2 tablespoons olive oil
2 small water
2 teaspoons sambal oelek
1 red onion
1/2 pkg-leaf parsley
2 plantains
3 tablespoons neutral oil
1 red pepper
1 iceberg lettuce
4 liba bread

Mix the mango in a mixer bowl. Mix with sour cream, 1 tablespoon white wine vinegar, 1/2 tsp salt, cayenne pepper and black pepper. Put in a bowl

Add the chickpeas in a mixing bowl. Add garlic, cumin, olive oil, water 1 1/2 tablespoons white wine vinegar, salt and sambal oelek. Mix lightly.

Finely chop the onion and coarsely chop the parsley. Stir in with the chickpeamash.

Scale matbananerna with a knife and cut into long slices. Fry the slices in neutral oil for 3-4 minutes or until golden. Drain on paper towels and sprinkle with a little salt.
Cut the peppers into pieces. Break the leaves of lettuce.

Spread the chickpeamash on the breads. Distribute the lettuce, fried banana, pepper and mango sauce. Serve immediately

falaffelwrap3

Falafelwrap med stekt matbanan, syrlig mangodressing och bladpersilja
Recipe Type: Dinner
Author: Cecilia
Finns det något bättre än riktigt god snabbmat? De här wrapsen kan lätt ersätta det traditionella tacomyset på fredagar.
Ingredients
  • 225 g tinad mango
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • nymalen svartpeppar
  • 800 g kikärtor, sköljda och avrunna
  • 1 vitlökslyfta
  • 1 msk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 2 sm vatten
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 röd lök
  • 1/2 frp bladpersilja
  • 2 matbananer
  • 3 msk neutral olja
  • 1 röd paprika
  • 1 isbergssallad
  • 4 libabröd
Instructions
  1. Mixa mango i en mixerbunke.
  2. Blanda med créme fraiche, 1 msk vitvinsvinäger, 1/2 tks salt, cayennepeppar och svartpeppar.
  3. Lägg i en skål
  4. Lägg kikärtorna i en mixerbunke.
  5. Tillsätt vitlök, spiskummin, olivolja, vatten 1 1/2 msk vitvinsvinäger, salt och sambal oelek.
  6. Mixa lätt.
  7. Finhacka lök och grov hacka persiljan.
  8. Rör ner i kikärtsröran.
  9. Skala matbananerna med kniv och skär i långa skivor.
  10. Stek skivorna i neutral olja 3-4 minuter eller tills de fått fin färg.
  11. Låt rinna av på hushållspapper och strö på lite salt.
  12. Skär paprika i bitar.
  13. Bryt bladen av isberssalladen.
  14. Bred ut kikärtsröran på bröden.
  15. Fördela isbergssalladen, stekt banan, paprika och mangosås. Serveras direkt