snoddas3

Jag har hamnat i någon typ av espresso-muscovadosocker fas. Det är verkligen något speciellt med smaken av stark kaffe och lakritsaktigt sött.
Det här är min uppdaterade version av klassikern snoddas – eller kärleksmums

30-35 bitar

150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl mörk muscovado socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk espresso
1 1/2 dl mjölk

Glasyr
75 g smör eller margarin
1-2 msk espresso
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker

Garnering
kokosflingor eller strössel

Sätt ugnen på 175 grader
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30X40 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt den svalna
Smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren över kakan. Strö på rikligt med kokos.
Skär kakan i fyrkantiga bitar

snoddas2

Espressocake

I have fallen in some type of espresso-muscovadosugar phase. There is something special about the taste of strong coffee and that little licoricesweetness.
This is my update version of the classic Swedish cake snoddas – or love mums

30-35 pcs

150 g butter or margarine
2 eggs
300 ml of granulated sugar
100 ml of dark muscovado sugar
2 teaspoon vanilla
1 tablespoons sifted cocoa
450 ml of flour
2 teaspoons baking powder
2 tablespoons espresso
150 ml of milk

Glaze
75 g butter or margarine
1-2 tablespoons of espresso
1 tablespoons sifted cocoa
2 teaspoon vanilla
350 ml of powdered sugar

Garnish
grated coconut or sprinkles

Preheat the oven to 175 degrees
Melt the butter and let it cool. Beat eggs and sugar until fluffy. Add the dry ingredients alternating with the milk and the melted butter.
Pour the batter into a greased and floured baking tray, 30×40 cm.
Bake in the bottom of the oven for about 15 minutes. Let it cool
As the cake cools, melt the butter for the glaze. Add the other ingredients under stirring.
Spread the icing over the cake. Sprinkle generously with coconut.
Cut the cake into square pieces

snoddas1

 

Espresso – snoddas
Recipe Type: Cake
Author: Cecilia
Jag har hamnat i någon typ av espresso-muscovadosocker fas. Det är verkligen något speciellt med smaken av stark kaffe och lakritsaktigt sött. Det här är min uppdaterade version av klassikern snoddas – eller kärleksmums 30-35 bitar
Ingredients
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk muscovado socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk siktad kakao
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk espresso
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Glasyr
  • 75 g smör eller margarin
  • 1-2 msk espresso
  • 1 msk siktad kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl florsocker
  • Garnering
  • kokosflingor eller strössel
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält matfettet och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30X40 cm.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Låt den svalna
  8. Smält under tiden matfettet till glasyren.
  9. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
  10. Bred glasyren över kakan.
  11. Strö på rikligt med kokos.
  12. Skär kakan i fyrkantiga bitar