Min tanke var att baka ett gott och enkelt bröd till frukost idag, och även om det var gott och enkelt att baka så var det inte helt rätt till frukost 🙂

Till ett stort bröd, eller två små behöver du
13dl vetemjöl
1 påse torrjäst
2tsk salt
6dl ljummet vatten
2msk olivolja
Ta fram en stor bunke och blanda ner alla torra ingredienser och rör om.
Rör ner oljan och det ljumna vattnet, som ska vara lite varmare än fingervarmt. Bearbeta degen i ca 10 minuter så att den blir smidig.
Lägg en bakduk över degen och låt jäsa i ca en timme. Efter en timme, ta upp degen och bearbeta den igen, låt jäsa en timme till.
Lägg upp degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 275 grader i ungefär 10 minuter, strö lite flingsalt på bröder och sänk sedan värmen till 100 grader och grädda i ca en timme.