Apelsinmarinerade jordgubbar
Author: 
Recipe type: Dessert
 
Vad är midsommarafton utan jordgubbar? Jag tänkte bjuda på en lite lättare avslutning på sommarbuffén, nämligen apelsinmarinerade jordgubbar. 4 portioner
Ingredients
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 apelsin
  • strimlat eller rivet apelsinskal
  • citronmeliss till garnering
  • Marinad
  • ½ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • saften av apelsinen
  • 2 msk Grand Marnier eller Cointreau - om man vill
Instructions
  1. Koka vatten och socker till en simmig lag. Låt den kallna.
  2. Tillsätt pressad apelsinsaft och smaka av med likör.
  3. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna.
  4. Lägg dem i en skål och häll över lagen.
  5. Låt marinera i kylskåp några timmar.
  6. Strimla eller riv lite skal av apelsinen och spara till garnering.
  7. Fördela jordgubbarna på tallrikar, häll över lite av marinaden och garnera med apelsinskal och citronmeliss.
  8. Förvara kallt till servering.
  9. Tips! Köp gärna en extra apelsin och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv och varva med jordgubbarna. En skopa vaniljglass eller lite lätt vispad grädde är också gott till.
Recipe by CeciliaSderlund at http://ceciliasderlund.se/apelsinmarinerade-jordgubbar/