dubbla sockerhjärtan1

24-30st

5 dl strösocker
250 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 tsk bakpulver
1/4 tsk sal
1 dl mjölk
ca 12 dl vetemjöl

Glasyr
3 dl florsocker
1-2 msk vatten
några droppar röd hushållsfärg

Garnering
strössel

dubbla sockerhjärtan 6

Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop socker och smör tills det är mjukt. Blanda i ägg, bakpulver, salt, mjöl och mjölk, lite i taget, till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåpet i 1 timme
Kavla ut deten på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Stansa ut lagom stora hjärtan ganska tätt bredvid varandra med en pepparkaksform. Ta bort degen runtomkring och låt kakorna ligga kvar. Ta en mindre pepparkaksform och stansa ut ett hål mitt i hjärtat i hälften av kakorna.
Lägg de små kakorna på en egen plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter, de små i 8-10 minuter.

Glasyr: Häll florsocker i en skål. Tillsätt vatten, lite i taget. Rör ihop till en fast, men bredbar glasyr. Droppa i lite röd hushållsfärg. Bred glasyren på de undre hjärtat och lägg försiktigt på ovandelen. Låt glasyren torka.
Dekorera kakorna med glasyr och valfritt strössel.

dubbla sockerhjärtan2

24-30 pcs
5 cup granulated sugar
250 g butter, unsalted
2 eggs
1 teaspoon baking soda
1/4 tsp Sal
1 cup milk
about 12 cups flour

Glaze
3 cups powdered sugar
1-2 tbsp water
a few drops of red food coloring

Garnish
sprinkles

dubbla sockerhjärtan 5

Preheat the oven to 180 degrees. Stir together sugar and butter until soft. Mix the eggs, baking powder, salt, flour and milk, a little at a time, to a smooth dough. Let the dough rest in the refrigerator for 1 hour
Ids Roll out on a lightly floured baking paper. Punch out bite-sized hearts pretty close together with a cookie cutter. Remove the dough around and let the cookies remain. Take a smaller cookie cutter and punch a hole right in the heart of half of the cookies.
Add the little cakes on a separate sheet with parchment paper.
Bake the cookies in the oven for 10-12 minutes, the small 8-10 minutes.

Frosting: Place icingsugar in a bowl. Add water, a little at a time. Mix to a firm but spreadable icing. Drizzle in a little red food coloring. Spread the icing on the lower heart and gently on the top. Let the icing dry.
Decorate the cookies with icing and optional sprinkles.