Även om solen och värmen inte riktigt vill infinna sig så är det sommar. Och det betyder att vi äntligen kan ta fram de nya kjolarna, klänningarna, linnena och shortsen. Vi lägger alla ner tid och energi på den perfekta looken till sommarens alla fester och utomhusaktiviteter. Men har du tänkt på dina underkläder? För även den mest genomtänkte outfiten kan bli en smärre katastrof om du har fel typ av underkläder på dig. Därför tänkte jag dela med mig av lite tips och trix som sätter pricken över i:t till din outfit i sommar. Vi börjar med bh:n. Det är en djungel att hitta rätt bland storlekar och modeller. Den enda lösningen är att prova, prova och åter prova. Se till att du har gott om tid och tålamod. Var inte rädd för att be personalen om hjälp. De är utbildade och är där för din skull. JNär du provar ut din bh, knäpp den på den yttersta haken. Då vet du att den kommer passa även när den har töjts ut och tvättats några gånger. Tänk även på vilken dag i månaden du provar. En bh som sitter bra några dagar innan mensen sitter mindre bra några dagar efter då brösten sväller innan mens.

Du vet att du har fel storlek när

·         Bh:n glider upp i ryggen. Om du står i profil framför spegeln ska bandet sitta i en rakt linje runt hela kroppen.

·         Dina bröst bullar över kanten i ringningen eller under armarna. Då har du valt en för liten bh. Prova en större kupa

·         Kuporna skrynklar sig, speciellt på toppen av kupan och på sidorna. Då har du valt en för stor kupa. Prova en mindre.

Ett måste i varje bh samling är en axelbandslös bh. Investera också i en bra sportbh och en t-shurt-bh. Perfekta under tighta t-shirts och linnen. Och du slipper dessutom få fyra bröst istället för två – dubbelboob-effekten. Unna dig själv lite dyrare bh:ar. De håller bättre i längden och blir på sikt billigare eftersom du slipper köpa ny varje månad.
Har du en ljus överdel och inte vill att bh:n ska synas igenom så är det hudfärgad, eller sk. nudefärgade, bh:ar du ska satsa på. Även svart och vit är bra att ha som bas. För att undvika att dina vita bh:ar blir gråa med tiden, undvik att ha mörk överdel närmast din vita bh. Detta för att t ex. svarta plagg lätt färgar av sig. Likaså om du har en svart bh och ett vitt linne. Tvätta inte dina vita underkläder med vittvättmedel! Många vita BH:ar har färgats vita då tyget från början är gult eller grått. Vittvättmedel kommer då att ”dassa ner” den fräscha vitheten. Använd istället färgtvättmedel så behåller de sin vita nyans.
Förläng livet ytterligare på dina bh:ar genom att vika dem rätt i lådan.
När du torkar dem efter tvätt, häng dem med knäppet om linan och kuporna nedåt så håller de sig släta och fina.
Då går vi över till trosorna. Har du tänkt på att troskanten syns igenom de flesta typer av tyger. Det är i stort sett bara jeans som inte avslöjar vilken modell du har på dig. Har du tajta kläder är sömlösa trosor eller string absolut bäst. Har du dessutom vit kjol eller klänning så satsa på hudfärgade trosor. Då syns de ännu mindre. Du kan även använda en underkjol om tyget är tunt på din klänning eller kjol.
Ska du ha strumpbyxor till? Svarta strumpbyxor får dina ben att se smalare ut. Använder du stay-ups? Skölj upp dem mellan användningarna så får du bort hudavlagringar som försämrar fästförmågan i silikonet. Har du valt nylonstrumpbyxor? Ta med dig ett extra par i kuvertväskan. Perfekt om du, eller en kompis, får en reva.