Ger ca 36 kakor
500g mandelmassa

2 äggvitor

Kristyr

4dl florsocker

1 äggvita

4 droppar ättikssprit

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på rivjärn eller matberedarens grova rivskiva. ”Rosta” gärna mandelmassan snabbt i en torr, het stekpanna för att göra den mer lätthanterlig. Rör den sedan smidig. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Blanda äggvita och mandelmassa i en kastrull. Värm blandningen på svag värme under omrörning tills smeten tjocknat något. Låt den kallna. Forma smeten till små, tjocka längder, ca 7cm långa. Nyp samman dem på ovansidan så att de blir toppiga. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Kakorna ska få lite färg, men vara mjuka inuti. Låt dem kallna.

Kristyr: Sikta florsockret. Rör samman det med äggvitan till en tjock, slät massa. Tillsätt ättikan. Forma dubbel smörgåspapper till en pappersstrut. Fyll struten med kristyren. Klipp ett litet hål i spetsen och spritsa girlangmönster över kakorna. Låt stelna