Något som jag inte gjort på år och dar (bokstavligen) är chokladbiskvier, så när jag snubblade över Jennys recept på daimbiskvier så kände jag att det var hög tid att låta dem komma fram i ljuset igen.
Till själva biskvierna behöver du
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

Till smörkrämen behöver du

150 g smör

1,5 dl florsocker

1,5 dubbeldajm

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

Topping

150 g mjölkchoklad

1/2 dubbeldajm

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka daimen och rör ner den i smörkrämen. Smeten ska läggas/toppas på bottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme. Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad daim som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dem).

Chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.

 

Something I have not done in ages (literally) is chocolatemacaroons, so when I stumbled across Jennys recipe for daimmacaroons  I felt it was about time to put them back on the menue – so to speek

For the actual macaroons you need
200 g almond paste
1/2 cup sugar
1 egg white

For the butter cream you need                                                                          

150g butter                                                                                                                            

1 1/2 cups powdered sugar                                                                                          

1 1/2 dubbeldajm                                                                                                              

1 teaspoon vanilla                                                                                                              

1 egg yolk

Topping 150g milk chocolate
1/2 dubbeldajm

Grate the almond paste. Mix together sugar and egg whites. Click the small bottoms on a bakpappersklädd plate. Bake at 175 degrees, about 10-20 minutes until they got a nice color.

Beat the room-temperature butter with remaining ingredients to a smooth cream. Hack daimen and stir it into the butter cream. The batter should be / is topped on the bottoms. Place in the fridge or freezer at least one hour. Melt the chocolate over low heat. Dip biskvierna in the chocolate, twist them a little so that the excess chocolate runs off. Sprinkle on a little chopped Daim as decoration.

Store in the fridge (it’s also good to freeze them).

The chocolate should not be too hot when you dip the chocolate, then it runs almost the biskvierna.